Ulica Mirka Vadnova 1
Kranj
4000
info@komunala-kranj.si
Facebook Youtube
Skoči na glavno vsebino
10. 11. 2022

Vodni dnevi Komunale Kranj - bili smo v Šenčurju in Preddvoru

V organizaciji Komunale Kranj trenutno potekajo Vodni dnevi - predstavitev oskrbe s pitno vodo in spodbujanje pitja vode iz pipe učencem osnovnih šol v občinah kjer izvajamo gospodarsko javno službo. Obiskali smo že OŠ Šenčur in OŠ Matije Valjavca Preddvor. 

 

Rok Roblek, župan Občine Preddvor in Ciril Kozjek, župan Občine Šenčur

 

Program je razdeljen v nekaj vsebinskih delov, ki ga skupaj s sodelavci SE Vodovod in še z dvema vodnima someljejema (od petih, ki jih imamo v Sloveniji) v dveh šolskih urah predstavimo učencem višjih razredov osnovnih šol.

 

Prvi del je posvečen predstavitvi vodovodnega omrežja, črpanju in distribuciji vode (od kod priteče voda, na kakšen način, vodni krog, priključitev, jaški, števci …). Sledi osvetlitev področja zagotavljanja kakovosti pitne vode, razlaga pomena pitja vode iz pipe in kakšen vpliv ima na zmanjševanje odpadne embalaže.

 

Boštjan Dobrovoljc, Miha Tallarini in Rok Oblak iz SE Vodovod pri razlagi

 

Zadnji del pa obsega pregled različnih vod iz celega sveta, pravilno okušanje in degustiranje različnih okusov vod, priprava naravnih sestavin za dodajanje pitni vodi in mešanje vodnih koktejlov.

 

Direktor Komunale Kranj Matjaž Berčon, Marko Gajič in Boštjan Jelovčan, vodna someljeja

 

Pri urah sta se nam pridružila tudi župana obeh občin Ciril Kozjek, Občina Šenčur in Rok Roblek, Občina Preddvor ter direktor Matjaž Berčon. Vsem so učenci zastavljali zanimiva vprašanja in se na drugačen in zabaven način spoznali s pomenom pitne vode za življenje.

 

Vprašajte Kranjsko Sivko:

Strinjam se s pogoji uporabe.
Izpolnite obvezna polja.

Kranjska Sivka

Hvala za vaše vprašanje.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Kranjska Sivka