Skoči na glavno vsebino

Naročite se na prejemanje računa preko elektronske pošte ali uredite E-račun v vaši banki

 

Vabimo vas, da se namesto za klasičen račun v papirni obliki odločite:

 

  • za prejemanje računa samo preko elektronske pošte ali za
  • plačevanje računov preko E-računa, kjer račun prejmete kar v elektronsko banko.

 

Hkrati pa si lahko poenostavite poslovanje z nami tudi tako, da si uredite plačilo računov preko trajnega naloga. To lahko storite na povezavi tukaj.

 

E-račun in račun prejet preko elektronske pošte enakovredno nadomeščata račun v papirnati obliki, pomenita pa do okolja prijaznejše poslovanje in enostavnejše rokovanje za uporabnika. Vsi skupaj lahko z varčevanjem papirja, zmanjševanjem tiskanja in z uporabo digitalnih poti, prispevamo k ohranjanju narave.

 

Če želite prejemati račune za storitve Komunale Kranj samo preko elektronske pošte prosimo izpolnite spodnji obrazec. Prejemanje E-računa pa lahko uredite neposredno v vaši spletni banki s prijavo na E-račun.

 

Prejemanje E-računa v spletno banko

 

Komu je namenjen E-račun?

E-račun je namenjen vsem, ki svoje račune poravnavate elektronsko preko spletne ali mobilne banke. Prejemate ga neposredno v spletno banko.

 

Glavne prednosti prejemanja E-računa

Okolju prijazen in enostaven za plačevanja. Dodatne prednosti prejemanja E-računa v spletno banko pa je tudi ta, da se plačilni nalog kreira samodejno, vpisovanje ali kopiranje podatkov iz računa ni potrebno.

 

Kako se enostavno prijavite na E-račun v spletno banko?

Neposredno v vaši spletni banki s prijavo na E-račun. Med izdajatelji računov poiščite javno podjetje Komunala Kranj in sledite navodilom za prijavo.

 

Kakšna je razlika med E-računom v spletno banko in direktno bremenitvijo?

Pri E-računu v spletno banko račun prejmete neposredno v spletno banko, vendar ga morate kljub temu sami plačati z nekaj kliki. Pri direktni bremenitvi računa pa vam ni treba skrbeti za pravočasno izvršitev plačila, saj račun poravna banka z vašega računa na določen dan v mesecu.

 

Ali se z naročilom E-računa v spletno banko ukine pošiljanje računov v papirnati obliki?

Da, s prijavo na E-račun se pošiljanje računov v papirnati obliki ukine.

 

Kaj narediti, če zamenjam banko ali ukinem TRR?

Ob menjavi ali ukinitvi številke TRR-ja nam čim prej sporočite spremembo, v nasprotnem primeru računov ne boste prejeli, saj jih bo banka zavrnila. Ob prehodu na drugo banko, preverite, ali nova banka omogoča izmenjavo E-računov in nam sporočite, kako želite v prihodnje prejemati račun.

 

Kako se lahko odjavim od prejemanja E-računa?

V primeru, da se želite odjaviti od prejemanja E-računa, lahko to storite kadarkoli in enostavno preko oddaje vloge za odjavo E-računa v vaši spletni banki, s klicem na telefonsko številko 04 28 11 300 ali 080 35 55 ( času uradnih ur), preko elektronske pošte ....

 

V tem primeru boste ponovno dobivali račune v papirnati obliki na vaš naslov, na razpolago pa vam je tudi možnost, da uredite plačilo preko direktne bremenitve vašega računa ali pa prejemate račun samo preko elektronske pošte.

 

Prijava na prejemanje računov v elektronski obliki

 

 Obvezno morate izpolniti polja:

  • 'Ime in priimek', 
  • 'Šifra kupca', 
  • 'Šifra odjemnega mesta (petmestno število)',
  • 'Naselje, ulica', 
  • 'Hišna številka', 
  • 'E-poštni naslov'.

 

Na mesečnem računu za komunalne storitve, ki ga prejemate neposredno z naše strani, najdete 'šifra kupca', v zgornjem desnem robu računa za komunalne storitve.


V polje 'E-poštni naslov' vpišite veljaven elektronski poštni naslov na katerega želite prejemati račune v elektronski obliki. 


S prejetimi podatki bomo ravnali v skladu z vsakokrat veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje. Več informacij o naši politiki varstva osebnih podatkov. 

 

Odjavo od prejemanje računov preko elektronske pošte nam lahko sporočite na elektronski naslov ... oziroma na naslov Komunala Kranj, d.o.o., Ulica Mirka Vadnova 1, 4000 Kranj.

 

Obrazec za prijavo na prejemanje računov v elektronski obliki

 

Kranjska sivka

Vprašajte Kranjsko Sivko:

Strinjam se s pogoji uporabe.
Izpolnite obvezna polja.

Kranjska Sivka

Hvala za vaše vprašanje.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Kranjska Sivka