Ulica Mirka Vadnova 1
Kranj
4000
info@komunala-kranj.si
Facebook Youtube

Skupaj za boljšo družbo

V našem podjetju smo pridruženi pobudi Skupaj za boljšo družbo, s katero si slovenska komunalna podjetja prizadevamo spodbujati trajnostno gospodarstvo, odgovorno potrošnjo in ohranjanje naravnih virov. Ni nam vseeno, v kakšni družbi živimo, zato želimo prispevati k boljši družbi, odgovornejšemu ravnanju in spremembam na bolje za vse nas.

 

Naša cilja sta spodbujati preprečevanje nastajanja odpadkov, ponovno uporabo in odgovorno potrošnjo ter ohranjati vodne vire in vas spodbujati k pitju vode iz pipe. V občinah, kjer smo izvajalci oskrbe s pitno vodo, smo lahko hvaležni za zdravo pitno vodo. 

 

 

Skupaj za boljšo družbo Komunala Kranj

 

 

 

Pobuda je nastala pod okriljem Zbornice komunalnega gospodarstva.

 

Manj je več

 

Vsak od nas vsak dan potroši 43 kg naravnih virov.

Naš čas je zaznamovan z izobiljem, udobjem in pretirano porabo, saj porabljamo tretjino naravnih virov več, kot jih je Zemlja sploh sposobna pridelati, in med odpadki vsak dan končajo hrana in popolnoma uporabne stvari. Kar naredimo danes, vpliva na naš jutri, zato je prav, da začnemo sprejemati odgovornejše odločitve in ravnati tako, da bodo naši otroci živeli v lepšem in boljšem svetu. 

 

Pomagali vam bodo napotki, zbrani v nepogrešljivem priročniku.

 

Priročnik Manj je več

 

V njem boste našli tudi nasvete za načrtovanje jedilnika, pravilno shranjevanje živil, ponovno uporabo odvečnih izdelkov in tudi za zmanjšanje porabe vode doma. 

 

Vabimo vas, da priročnik podrobneje preberete in se na podlagi nasvetov odločite za majhne in preproste spremembe, ki našega življenja ne bodo postavile na glavo, bodo pa precej pripomogle k temu, da bomo zavarovali naše naravne vire in začeli bolj ceniti to, kar imamo.