Ulica Mirka Vadnova 1
Kranj
4000
info@komunala-kranj.si
Facebook Youtube
news icon
16. 07. 2020

Čudoviti odpadki

V zbirnem centru Zarica Komunale Kranj v Kranju je urejen poseben prostor za zbiranje uporabnih predmetov. Vabljeni, da prinesete izdelke, ki jih ne potrebujete več in so še uporabni ali pa potrebujejo malo nege oz. popravilo.   Kar je za nekoga odpadek je za drugega morda uporaben izdelek.   Zbiranje uporabnih izdelkov poteka v sklopu socialnega podjetja Fundacije Vincenca Drakslerja...
news icon
03. 07. 2020

Svetovni dan brez plastične vrečke

Ste vedeli, da je povprečna plastična vrečka je v Sloveniji v uporabi zgolj pol ure? Slovenci na leto porabimo od 130 do 150 plastičnih vrečk, ki jih običajno ne uporabljamo dlje kot 30 minut. Večina svojo pot konča med mešanimi odpadki, kjer se razkrajajo tudi 500+ let.    Po vsem svetu 3. julij zaznamujemo kot mednarodni dan brez plastičnih vrečk, ki veljajo za enega večjih..
news icon
03. 06. 2020

Stran pa ne bomo metal!

Zanimivost: Če cel svet ne bi zavrgel niti kilograma hrane, bi zmanjšali emisije kar za 8 odstotkov, a na svetu se letno zavrže kar tretjina vse pridelane hrane. Ob vseh državah na svetu, je zanimivo, da če bi bila vsa odpadna hrana, ki nastane na svetu, ena država, bi bila tretja največja povzročiteljica emisij toplogrednih plinov takoj za ZDA in Kitajsko.   Na spletni strani ..
Arhivnovicarchive
map icon
Zbirni centri
map icon
Ekološki otoki

Obveščanje

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. 

 

Več informacij

icon