Ulica Mirka Vadnova 1
Kranj
4000
info@komunala-kranj.si
Facebook Youtube
news icon
03. 06. 2020

Stran pa ne bomo metal!

Zanimivost: Če cel svet ne bi zavrgel niti kilograma hrane, bi zmanjšali emisije kar za 8 odstotkov, a na svetu se letno zavrže kar tretjina vse pridelane hrane. Ob vseh državah na svetu, je zanimivo, da če bi bila vsa odpadna hrana, ki nastane na svetu, ena država, bi bila tretja največja povzročiteljica emisij toplogrednih plinov takoj za ZDA in Kitajsko.   Na spletni strani ..
news icon
03. 06. 2020

Ulični zbiralniki za stare aparate

E-odpadki so posebni odpadki, zaradi težkih kovin in drugih nevarnih snovi, ki jih vsebujejo, ne sodijo med mešane komunalne odpadke, zato jih je potrebno ločeno zbirati in oddati na posebna mesta. Možnosti za njihovo oddajo je danes že veliko in ena izmed njih je tudi ulični zbiralnik. Širom države jih je postavljenih že 670, večinoma stojijo na večjih ekoloških otokih. Še posebej..
news icon
25. 05. 2020

Odpadna zaščitna oprema – pravilno ravnanje

Uporabnike prosimo za upoštevanje preventivnih ukrepov pri ravnanju z odpadno zaščitno opremo, saj se je zelo povečala uporaba pripomočkov za boj proti novemu koronavirusu. Vedno več je uporabe zaščitnih mask, silikonskih rokavic, razkužilnih robčkov, tkanin in podobnih odpadkov. V primeru nepravilnega odlaganja odpadkov v straniščne školjke, se maščobe, vlakna in ostali odpadki v..
Arhivnovicarchive
map icon
Zbirni centri
map icon
Ekološki otoki

Obveščanje

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. 

 

Več informacij

icon