Ulica Mirka Vadnova 1
Kranj
4000
info@komunala-kranj.si
Facebook Youtube
01. 04. 2020

Novi urniki odvoza odpadkov april-oktober 2020

Z današnjim dnem so začeli veljati novi urniki rednega odvoza odpadkov za obdobje april-oktober 2020. Poti do razporeda odvozov so naslednje:   - v tiskani obliki: na zadnji strani računov, ki so jih uporabniki prejeli v marcu, - preko spletne strani www-komunala-kranj.si:..
Beri več »
31. 03. 2020

Odgovorna poraba hrane

V času epidemije so se naše nakupovalne navade spremenile. Trgovine poskušamo obiskovati redkeje, a takrat pogosto nakupimo več izdelkov, tudi hrane, kot običajno. Poskušajmo ravnati racionalno – kupujmo živila z daljšim rokom trajanja, zelenjavo in sadje pa v manjših količinah, saj le to gnije, kar se posledično odraža v polnih..
Beri več »
30. 03. 2020

Zemlja ne sodi v zabojnik za papir

Smetarske ekipe na terenu se trudijo in redno odvažajo odpadke. Večina uporabnikov upošteva navodila in odgovorno ločujejo odpadke, nekateri pa ločevanje odpadkov razumejo drugače. Naši delavci so danes naleteli na prizor, ki osupne. V zabojniku za papir so odkrili kup zemlje z ostanki zelenja, ki je bil seveda pomešan s papirjem, a v..
Beri več »
30. 03. 2020

Ponovna uporaba ostankov blaga ali zavrženih oblačil – izdelava zaščitne maske

Čas izrednih razmer je priložnost, da v odpadkih prepoznamo uporabno vrednost. V Komunali Kranj ves čas epidemije novega koronavirusa pozivamo uporabnike k zmanjševanju količine odpadkov in k preudarnemu ter odgovornemu ravnanju z njimi. Ponovna uporaba izdelkov in materialov, ki jih ne potrebujemo več je priložnost, da vsak od nas prispeva..
Beri več »
27. 03. 2020

Čas epidemije, čas za odgovorno ravnanje z odpadki

Zaradi ukrepov preprečevanja širjenja epidemije novega koronavirusa se veliko ljudi zadržuje doma, zato je ponekod količina odpadkov večja. Ekipe Komunale Kranj dnevno zaznavajo spremembe v razporeditvi odpadkov in obremenjenosti zabojnikov. Po potrebi in glede na razpoložljive delavce se ponekod nameščajo dodatni zabojniki.   Vse..
Beri več »
27. 03. 2020

Dezinfekcija javnih površin v Kranju še vedno poteka

Razkuževanje javnih površin v Kranju še vedno poteka. Od začetka akcije, ponedeljka, 23. 3., se ekipe Komunale Kranj vsakodnevno najprej lotijo razprševanja razkužila v okolici Zdravstvenega doma Kranj ter Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj, svojo pot nadaljujejo v okolici lekarne na Bleiweisovi nasproti Avtobusne postaje..
Beri več »
25. 03. 2020

Odpadki v času epidemije – 4 odgovori

1. Ali je treba z odpadki okuženih oseb ali tistih, ki kažejo znake okužbe s koronavirusom ravnati kako drugače?   Seveda. Za preprečevanje širjenja okužb je ključno pravilno ravnanje z odpadki. Poleg vsega, se moramo zavedati izpostavljenosti naših smetarskih ekip, ki dnevno odvažajo odpadke in s pravilnim ravnanjem bomo dodatno..
Beri več »
25. 03. 2020

Komunala Kranj deluje tudi v izrednih razmerah

V prizadevanjih preprečevanja okužbe s koronavirusom je Komunala Kranj sprejela nekaj ukrepov in izvedla določene aktivnosti v vseh občinah kjer izvaja obvezne in izbirne gospodarske javne službe: v Mestni občini Kranj in Občinah Šenčur, Cerkljah na Gorenjskem, Medvodah, Naklem, Preddvoru ter na Jezerskem.   Kljub izrednim razmeram, v..
Beri več »
24. 03. 2020

Poziv: zmanjšujmo količino odpadkov

Vse razpoložljive ekipe zaposlenih Komunale Kranj na področju ravnanja z odpadki so trenutno na terenu in izvajajo pobiranje odpadkov v skladu z rednimi urniki odvozov. Zaradi epidemije ostaja doma veliko uporabnikov, zato dnevno zaznavamo spremembe v razporeditvi odpadkov in obremenjenosti zabojnikov. Po potrebi in glede na razpoložljive..
Beri več »