Ulica Mirka Vadnova 1
Kranj
4000
info@komunala-kranj.si
Facebook Youtube
25. 01. 2022

Avtopralnice in detergenti vzrok za peno na iztoku CČN Kranj

V preteklih tednih upravljavci Centralne čistilne naprave Kranj med prezračevanjem odpadne vode na biološki stopnji čiščenja opažamo povečano penjenje in pojav detergentov v odpadni vodi. Pene se ponovno pojavijo v večjem obsegu na iztoku iz naprave. Iztok v reko Savo je zaradi dodatnega prezračevanja očiščene vode izveden preko..
Beri več »
24. 01. 2022

Vodovodni priključki - naselje Jama

Na območju naselja Jama v Mestni občini Kranj se nadaljujejo dela obnove komunalne infrastrukture vključno z vodovodom DN 150 mm. Komunala Kranj sočasno z gradnjo montira vodovodne priključke ven iz območja ceste. Končna izvedba vodovodnih priključkov bo izvedena kasneje, ko bo novi vodovod tlačno in sanitarno ustrezen.    Jama..
Beri več »
24. 01. 2022

Med sprehodom do polne vreče odpadkov

Prejeli smo sporočilo vestnega sprehajalca, ki je med kratkim, enournim sprehodom od sotočja Kokre in Rupovščice do Ilovke nabral zajetno količino odpadkov, ki so jih tam pustili neodgovorni obiskovalci narave. Pločevinke, plastenke, škatle za pizzo, uporabljene zaščitne maske in druga nesnaga ne sodijo v naravo. Ohranimo naravne lepote..
Beri več »
19. 01. 2022

Ekološki otok na Mlaki pri Kranju - folija pomešana med stekleno embalažo

V zabojnik za stekleno embalažo odlagamo:   vse vrste praznih in čistih steklenic (živil, pijač, kozmetike, zdravil), kozarce za vlaganje, drugo stekleno embalažo.   Med ločeno stekleno embalažo ne sodi plastična folija, ki je bila danes pomešana v zabojniku na ekološkem otoku na Mlaki ob avtobusni..
Beri več »
17. 01. 2022

Kam z novoletno smrečico po praznikih?

V predprazničnih dneh z veseljem postavljamo novoletne smrečice in jim namenimo poseben prostor v hiši. Po praznikih pa nas čaka pospravljanje okraskov iz skoraj gole naravne smrečice, če ste se odločili za naravno drevesce, ali pa razstavljanje umetne. V vsakem primeru se srečamo z vprašanjem kam z naravno in kam s poškodovano ali..
Beri več »
14. 01. 2022

Pravilno ločevanje odpadne embalaže

Dosledno ločevanje odpadkov je nujno za čisto okolje in za denarnico, saj je odlaganje odpadkov brez sortiranja na posamezne frakcije zelo drago in bremeni okolje. Ločeno zbrani odpadki se predelajo oziroma reciklirajo in tako se podaljša življenjska doba materialov ter surovin. Več informacij o ločevanju odpadkov najdete v Abecedniku..
Beri več »
13. 01. 2022

Komunala Kranj zasadila nov drevored

Prizadevanjem Mestne občine Kranj za ozelenitev mesta se je pridružila tudi Komunala Kranj, d. o. o. Drevored lipovcev so tik pred zmrzaljo zasadili ob cesti Savska loka, sega pa od vhoda na Centralno čistilno napravo Kranj vzdolž ceste vse do Zbirnega centra Zarica. Drevored je del širše zelene ureditve področja Zarice, kjer je sicer..
Beri več »
05. 01. 2022

Sprememba na parkirišču Čebelica

Na parkirišču »Čebelica«, ki se nahaja pred vstopom v staro mestno jedro pri mostu čez reko Kokro, je od 1. januarja 2022 spremenjen način označevanja začetka parkiranja; parkirišče po novem ni več zaprto z zapornico, časovni in finančni režim pa ostajata enaka, kar je označeno z ustrezno prometno signalizacijo. Uporabnik..
Beri več »
05. 01. 2022

Kam z večjo količino odpadkov?

V primeru, da imate večjo količino odpadkov lahko izberete:  najem velikega zabojnika, naročilo odvoza kosovnih odpadkov, oddaja odpadkov v zbirni center.   Večje količine odpadkov naj ne končajo v naravi ali sredi naselja     Najem večjega zabojnika Gospodinjstva v individualnih objektih (fizične osebe) Odločite se..
Beri več »
Kranjska sivka

Vprašajte Kranjsko Sivko:

Strinjam se s pogoji uporabe.
Izpolnite obvezna polja.

Kranjska Sivka

Hvala za vaše vprašanje.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Kranjska Sivka