Ulica Mirka Vadnova 1
Kranj
4000
info@komunala-kranj.si
Facebook Youtube
22. 01. 2021

Razdelili že preko 700 zbiralnih posod za odpadno jedilno olje

V načrtu urejanja ekoloških otokov je tudi nameščanje uličnih zbiralnic odpadnega jedilnega olja. Prve se nahajajo na Mlaki pri Kranju, v Naklem in na Jezerskem ob vkopanih zbiralnih posodah novih ekoloških otokov. V načrtu pa so še postavitve v Občinah Preddvor in Šenčur.        Uporabniki v okolici novo nameščenih zbiralnic..
Beri več »
19. 01. 2021

Obvezno sporočanje sprememb obračunskih podatkov

Z željo, da bo obračun komunalnih storitev usklajen z dejanskimi podatki in da bomo podatke s katerimi razpolagamo tekoče ažurirali ter se izognili neljubim poračunom, vas pozivamo, da nam v roku 15 dni po nastanku spremembe, pisno sporočite vse spremenjene podatke (število članov gospodinjstva, stalno, začasno bivališče..
Beri več »
15. 01. 2021

Pojasnila ob umiku rumenih zabojnikov z eko otokov

Glede na vprašanja in polemike, ki se v zadnjih dneh pojavljajo v zvezi z ukrepom Komunale Kranj d.o.o., ki ukinja zbiranje mešane komunalne embalaže (plastike) na ekoloških otokih, v nadaljevanju podajamo nekaj dejstev:   zbiranje mešane komunalne embalaže (plastike, pločevink, tetrapakov in druge embalaže) je z državno uredbo..
Beri več »
12. 01. 2021

Blagajna spet odprta od 13. do 22. 1.

Blagajna na naslovu Ulica Mirka Vadnova 1, Kranj (upravna stavba) bo v januarju odprta od jutri, srede, 13. 1.,  do petka, 22. 1. 2021, v času uradnih ur (pon. in pet. 9.-12., sre. 12.-17. ure).   V prostore blagajne lahko vstopajo uporabniki posamično in samo v primeru, da so zdravi. V primeru bolezenskih znakov okužbe zgornjih dihal..
Beri več »
11. 01. 2021

Komunala Kranj z novimi e-vozili

Komunala Kranj se je v letu 2020 pridružila Mestni občini Kranj pri njihovi nameri za sklenitev javno-zasebnega partnerstva pri uvajanju e-mobilnosti. Tako je Mestna občina Kranj po večmesečnem postopku konec lanskega leta sklenila 15-letno pogodbo z izbranim izvajalcem Vizije mobilnosti. V okviru te krovne pogodbe je Komunala Kranj tako pred..
Beri več »
07. 01. 2021

Kam z novoletno smrečico po praznikih?

V predprazničnih dneh z veseljem postavljamo novoletne smrečice in jim namenimo poseben prostor v hiši. Po praznikih pa nas čaka pospravljanje okraskov iz skoraj gole naravne smrečice, če ste se odločili za naravno drevesce, ali pa razstavljanje umetne. V vsakem primeru se srečamo z vprašanjem kam z naravno in kam s poškodovano ali..
Beri več »
07. 01. 2021

V Občini Cerklje na Gorenjskem od 1. 1. 2021 veljajo nove cene za odvajanje in čiščenje komunalne odpadne vode

S 1. 1. 2021 so začele veljati: nova višja cena za storitev odvajanja ter nižje cene za omrežnino odvajanja komunalne odpadne vode, ki jih je na zadnji seji v letu 2020 potrdil občinski svet. Nove cene bodo zaračunane na računih, ki jih bodo uporabniki prejeli v mesecu februarju 2021. Mesečni izdatki za gospodinjstvo in nepridobitne..
Beri več »
07. 01. 2021

Še nekaj prostih parkirnih mest na Župančičevi ulici

Na parkirišču Župančičeve ulice v Kranju je na razpolago še nekaj parkirnih mest za abonmajski najem. Več informacij na 04 28 11 357.   
Beri več »
06. 01. 2021

Umik zabojnikov za embalažo z ekoloških otokov

Uporabnike obveščamo, da smo v posameznih krajevnih skupnostih Mestne občine Kranj (začetek v KS Stražišče in KS Struževo) začeli z umikom zabojnikov za embalažo z ekoloških otokov. S tem ukinjamo podvajanje sistema zbiranja iste frakcije odpadkov, posledično pa tudi znižujemo stroške. Plastično in kovinsko embalažo uporabniki..
Beri več »