Ulica Mirka Vadnova 1
Kranj
4000
info@komunala-kranj.si
Facebook Youtube
Skoči na glavno vsebino

Pomoč ob smrti

Pride čas, ko se morate soočiti s smrtjo ljubljene osebe.

 

Kako ravnati ko smrt nastopi na domu

Najprej morate obvestiti dežurnega zdravnika (T: 04 280 41 00), ki opravi mrliški pregled in izda potrdili o smrti in vzroku smrti. Pokličete ali obiščete našo pogrebno službo (M: 041 638 561) in uredite vse potrebno za prevoz pokojnika. Pred našim prihodom pokojnika preoblečete sami ali pa samo pripravite obleko in delo zaupate nam. V času uradnih ur sprejemne pisarne Mestnega pokopališča Kranj osebno uredite vse potrebno za pogrebno slovesnost, pokop in grob.

 

Kako ravnati ko smrt nastopi v bolnišnici ali domu starejših občanov

O smrti svojca vas obvestijo predstavniki bolnišnice ali doma starejših občanov, kjer prevzamete tudi pokojnikove stvari. Obvestite našo pogrebno službo (041 638 561), ki prevzame vaše skrbi glede ureditve prevoza, upepelitve in v nadaljevanju pogreba.Če pokojnik umre v bolnišnici v Ljubljani in se svojci odločite za kremacijo, pokojnika prevzame podjetje Žale d.o.o.. Po kremaciji žaro prevzame naša pogrebna služba. Za pokojnike, ki bodo upepeljeni, ni potrebno prinašati obleke.

 

Uredimo prevoz, pogrebno slovesnost in pokop

Vse potrebno uredite osebno v času uradnih ur naše sprejemne pisarne Mestnega pokopališča Kranj. Potrebujete osebni dokument pokojnega ter osebni dokument in davčno številko prijavitelja smrti (plačnika pogrebnih storitev). Po podpisu prijave smrti, pokojnika prevzamemo in ga pripeljemo na Mestno pokopališče Kranj ali v primeru upepelitve na Žale. Uredimo tudi vso potrebno dokumentacijo za upepelitev.

 

V vseh primerih prijavimo smrt matičarju matičnega območja, kjer je nastopila smrt. Izpis iz Matične knjige umrlih prejmete po pošti v roku 30 dni.

 

Nudimo prevoze pokojnika in pri tem uredimo vso potrebno dokumentacijo.

Vprašajte Kranjsko Sivko:

Strinjam se s pogoji uporabe.
Izpolnite obvezna polja.

Kranjska Sivka

Hvala za vaše vprašanje.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Kranjska Sivka