Ulica Mirka Vadnova 1
Kranj
4000
info@komunala-kranj.si
Facebook Youtube
Skoči na glavno vsebino

Vodovodni sistemi in vodni viri

 

Vodovodni sistemi Kranj

S pitno vodo iz sistema Kranj se oskrbuje več kot 60.000 prebivalcev v Mestni občini Kranj ter občinah Naklo, Preddvor in Šenčur:

 • Bobovek, Breg ob Savi, Britof, Hrastje, Ilovka, Jama, Kokrica, Kranj, Mavčiče, Meja, Mlaka pri Kranju, Orehovlje, Podreča, Praše, Predoslje, Spodnje, Srednje in Zgornje Bitnje, Srakovlje, Suha pri Predosljah, Šutna, Žabnica
 • Naklo, Okroglo, Polica
 • Bašelj, del naselja Kokra, Potoče, del naselja Tupaliče
 • Hotemaže, Luže, Milje, Olševek, Prebačevo, Srednja vas pri Šenčurju, Šenčur, Trboje, Visoko, Voglje, Voklo in Žerjavka.

Vodni viri, ki s pitno vodo oskrbujejo vodovodni sistem Kranj so:

 • viri Bašelj (zajetja in vrtine),
 • zajetje Nova vas,
 • viri pod Krvavcem (vrtine in zajetja),
 • vir Čemšenik (zajetja in vrtine),
 • vrtina Gorenja Sava,
 • vrtina Olševek.

 

Vodovodni sistem Besnica

Oskrbuje nekaj več kot 1.000 prebivalcev v naselju Spodnja Besnica. Vir pitne vode je zajetje Zabukovje, ki se napaja iz razpoklinskega vodonosnika.

 

Vodovodni sistem Golnik

Oskrbuje več kot 1.000 prebivalcev v naselju Golnik z okolico. Viri pitne vode, ki oskrbujejo sistem so zajetja:

 • Ribnikar,
 • Ginek,
 • Ambrož.

Napajajo se iz razpoklinskega vodonosnika. Nekateri imajo površinski vpliv, zato jih ob povečani motnosti avtomatsko izločamo iz vodooskrbe.

 

Vodovodni sistem Javornik

Vodovodni sistem s pitno vodo oskrbuje približno 200 prebivalcev v naseljih Čepulje, Javornik, Pševo in Sveti Jošt nad Kranjem. Vir pitne vode je zajetje Javornik, ki se napaja iz kraško-kavernoznega vodonosnika. Vrtina Javornik služi kot rezervni vodni vir in se napaja iz razpoklinskega vodonosnika. 

 

Vodovodni sistem Planica

Vodovodni sistem Planica s pitno vodo oskrbuje 48 prebivalcev v naselju Lavtarski vrh in Planica. Vir pitne vode je vrtina Planica, ki se napaja iz razpoklinskega vodonosnika.

 

Vodovodni sistem Trstenik

Vodovodni sistem Trstenik s pitno vodo oskrbuje več kot 1.000 prebivalcev v naseljih Čadovlje, Hraše pri Preddvoru, Pangršica, Povlje, Tatinec, Tenetiše, Trstenik in Žablje.

Viri pitne vode so vrtine Povlje, ki se napajajo iz razpoklinskega vodonosnika.

 

Vodovodni sistem Cerklje

Sistem s pitno vodo oskrbuje več kot 6.000 prebivalcev v naseljih Adergas, Češnjevek, Dvorje, Glinje, Grad, Cerkljanska Dobrava, Cerklje na Gorenjskem, Lahovče, Poženik, Praprotna Polica, Pšata, Pšenična Polica, Spodnji in Zgornji Brnik, Šmartno, Trata pri Velesovem, Vašca, Velesovo, Vopovlje in Zalog pri Cerkljah.

 

Vir pitne vode je staro zajetje Grad, ki se napaja iz razpoklinskega vodonosnika (predstavlja 18 odstotkov celotne količine), ostala voda pa priteče iz Virov pod Krvavcem (dve vrtini in spodnje drenažno zajetje).

 

Vodovodni sistem Ambrož pod Krvavcem

Vodovodni sistem Ambrož pod Krvavcem s pitno vodo oskrbuje približno 200 prebivalcev v naselju Ambrož in Stiška vas. Viri pitne vode so vrtina Ambrož in zajetja Ambrož. Vrtina se napaja iz razpoklinskega vodonosnika, medtem ko se zajetja napajajo iz kraško kavernoznega vodonosnika.

 

Vodovodni sistem Šenturška Gora

S pitno vodo sistem oskrbuje nekaj manj kot 400 prebivalcev v naseljih Apno, Ravne, Sidraž, Sveti Lenart in Šenturška Gora. Vir pitne vode je zajetje Blate, ki se napaja iz razpoklinskega vodonosnika.

 

Vodovodni sistem Kovor - Naklo

S pitno vodo oskrbuje nekaj več kot 3.000 prebivalcev v naseljih Bistrica, Cegelnica, Podbrezje, Spodnje in Zgornje Duplje, Strahinj, Zadraga in Žeje. Viri pitne vode so:

 • vrtini Duplje
 • vrtina Podbrezje (rezervni vodni vir), ki se napajajo iz aluvialnega (peščeno prodnatega) vodonosnika.

 

Vodovodni sistem Medvode

S pitno vodo oskrbuje nekaj manj kot 14.000 prebivalcev v naseljih Dol, Dragočajna, Goričane, Hraše, Ladja, Medvode, Moše, Rakovnik, Valburga, Vaše, Verje, Vikrče, Smlednik, Sora, Spodnje in Zgornje Pirniče, Spodnja in Zgornja Senica, Zavrh in Zbilje.

 

Viri pitne vode so vrtine in vodnjaki, ki se napajajo iz aluvialnih (peščeno prodnatih) in razpoklinskih vodonosnikih:

 • vrtina Preska 2,
 • vrtina Preska 3,
 • vrtina Zavrh,
 • vodnjak Svetje
 • vodnjak Senica kot rezervni vodni viri.

 

Vodovodni sistem Ojstrica - Belo

S pitno vodo oskrbuje približno 40 prebivalcev v naselju Belo. Vir pitne vode je zajetje Ojstrica – Belo nad cesto in rezervno zajetje Ojstrica – Belo pod cesto, ki se napajata iz kavernozno kraškega vodonosnika.

 

Vodovodni sistem Osolnik

Vodovodni sistem Osolnik s pitno vodo oskrbuje 26 prebivalcev v naselju Osolnik. Vir pitne vode je vrtina Osolnik, ki se napaja iz razpoklinskega vodonosnika.

 

Vodovodni sistem Žlebe

Vodovodni sistem Žlebe s pitno vodo oskrbuje 57 prebivalcev v naselju Žlebe. Vir pitne vode je vrtina Studenčice - Žlebe, ki se napaja iz razpoklinskega vodonosnika.

 

Vodovodni sistem Jezersko

S pitno vodo oskrbuje 687 prebivalcev v naselju Spodnje in Zgornje Jezersko. Vir pitne vode je zajetje Anclovo, ki se napaja iz razpoklinskega vodonosnika.

 

Vodovodni sistem Bašelj - Laško

Vodovodni sistem Bašelj - Laško s pitno vodo oskrbuje 16 prebivalcev v naselju Bašelj - Laško. Vir pitne vode je vrtina Bašelj – Laško, ki se napaja iz razpoklinskega vodonosnika.

 

Vodovodni sistem Možjanca

Vodovodni sistem Možjanca s pitno vodo oskrbuje 57 prebivalcev v naselju Možjanca. Vir pitne vode so zajetja Zapečnik, ki se napajajo iz kavernozno kraškega vodonosnika

Kranjska sivka

Vprašajte Kranjsko Sivko:

Strinjam se s pogoji uporabe.
Izpolnite obvezna polja.

Kranjska Sivka

Hvala za vaše vprašanje.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Kranjska Sivka