Ulica Mirka Vadnova 1
Kranj
4000
info@komunala-kranj.si
Facebook Youtube
Skoči na glavno vsebino
15. 11. 2022

Vodni dnevi Komunale Kranj - bili smo na Jezerskem, v Kranju, Naklem in Smledniku

V organizaciji Komunale Kranj še vedno potekajo Vodni dnevi. Razširjena ekipa, ki vključuje predstavnike Komunale Kranj iz sektorja Vodovod in vodna someljeja, je tokrat predstavila področje oskrbe s pitno vodo osnovnošolcem, županom in predstavnikom občin na Jezerskem, v Kranju, Naklem in Smledniku (občina Medvode).

 

 

Predstavitev oskrbe s pitno vodo in spodbujanje pitja vode iz pipe smo tokrat predstavili učencem Podružnične šole Jezersko, OŠ Janeza Puharja Kranj-center, OŠ Naklo in OŠ Simona Jenka Smlednik.

 

 

Program je razdeljen v nekaj vsebinskih delov, ki ga skupaj s sodelavci sektorja Vodovod in še z dvema vodnima someljejema (od petih, ki jih imamo v Sloveniji) v dveh šolskih urah predstavimo učencem višjih razredov osnovnih šol.

  

Prvi del je posvečen predstavitvi vodovodnega omrežja, črpanju in distribuciji vode (od kod priteče voda, na kakšen način, vodni krog, priključitev, jaški, števci …). Sledi osvetlitev področja zagotavljanja kakovosti pitne vode, razlaga pomena pitja vode iz pipe in kakšen vpliv ima na zmanjševanje odpadne embalaže.

 

Zadnji del pa obsega pregled različnih vod iz celega sveta, pravilno okušanje in degustiranje različnih okusov vod, priprava naravnih sestavin za dodajanje pitni vodi in mešanje vodnih koktejlov.

 

 

Pri urah so se nam pridružili tudi župani Andrej Karničar (Občina Jezersko), Matjaž Rakovec (Mestna občina Kranj), Ivan Meglič (Občina Naklo) in Nejc Smole (Občina Medvode). Vsem so učenci zastavljali zanimiva vprašanja in se na drugačen in zabaven način spoznali s pomenom pitne vode za življenje.

 

Video zapisi se nahajajo na Youtube kanalu Komunale Kranj

 

 

Vprašajte Kranjsko Sivko:

Strinjam se s pogoji uporabe.
Izpolnite obvezna polja.

Kranjska Sivka

Hvala za vaše vprašanje.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Kranjska Sivka