Ulica Mirka Vadnova 1
Kranj
4000
info@komunala-kranj.si
Facebook Youtube
Skoči na glavno vsebino
19. 01. 2023

Kam z novoletno smrečico po praznikih?

V predprazničnih dneh z veseljem postavljamo novoletne smrečice in jim namenimo poseben prostor v hiši. Po praznikih pa nas čaka pospravljanje okraskov iz skoraj gole naravne smrečice, če ste se odločili za naravno drevesce, ali pa razstavljanje umetne. V vsakem primeru se srečamo z vprašanjem kam z naravno in kam s poškodovano ali odsluženo umetno smrečico. Na razpolago je več možnosti:

 

Naravna novoletna drevesca lahko odvržete v zabojnike za biološke odpadke (veje razrežete na manjše koščke, debla večjega premera pa odpeljete v zbirne centre v zabojnik za zeleni odrez). Iz ostankov bo nastal kompost.

 

Veje lahko narežete na manjše kose

 

Naravno drevesce lahko seveda tudi razrežete in porabite za kurjavo ali pa iz lesa naredite zanimiv izdelek (obesek, lesen okrasek, figuro).

 

 Obesek iz ostankov naravne novoletne smrečice (Vir: www.digsdigs.com/)

 

Uničene smrečice iz umetnih mas (običajno je to plastika) lahko oddate v najbližjem zbirnem centru. V tem primeru jih posredujemo naprej in zanje poskrbijo v podjetjih za predelavo.

 

Lahko se zgodi, da je smrečica iz umetne mase še v uporabnem stanju, pa zanjo nimate več prostora ali pa ste kupili novo – takih izdelkov bodo veseli v Centru ponovne rabe Fundacije Vincenca Drakslerja na Zarici (zbirni center Komunale Kranj Zarica). V centru bodo veseli tudi novoletnih okraskov in lučk, saj jim bodo spretni mojstri vlili novega življenja.

 

Vprašajte Kranjsko Sivko:

Strinjam se s pogoji uporabe.
Izpolnite obvezna polja.

Kranjska Sivka

Hvala za vaše vprašanje.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Kranjska Sivka