Aktualno

Oskrba s pitno vodo , 6. 10. 2017

Obisk OŠ Simona Jenka - Center in razstava Teče mi teče, vodica ...

Ob zaključku Dnevov evropske kulturne dediščine in v času tedna otroka, smo obiskali razstavo z naslovom Teče mi, teče vodica, ki so jo pripravili učenci OŠ Simon Jenko - Center v avli šole. V okviru letošnjih Dnevov evropske kulturne dediščine (letošnja tema je bila voda), ki so potekali konec septembra, so učenci skupaj z mentorji raziskovali oskrbo s pitno vodo v preteklosti, si ogledali vodovodni stolp, ga tudi naslikali iz gline pa ustvarili vodnjake. Nekaj utrinkov z razstave si lahko ogledate na spodnjih slikah.

Oskrba s pitno vodo , 23. 8. 2017

Pitna voda na vsakem koraku - pitniki na območju Kranja

Mnenja strokovnjakov o količini vode, ki jo je potrebno popiti na dan so sicer različna, se pa priporočene številke za odraslega človeka gibljejo od litra in pol do treh litrov vode na dan.  Najbolj sveža in tudi veliko cenejša od ustekleničene vode, je seveda voda iz pipe. Glede na analize vode, ki jo Komunala Kranj redno izvaja tudi s pomočjo Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, lahko zagotovimo, da je voda, ki priteče iz naših pip zelo čista in zdrava. S tem, ko pijemo vodo iz pipe, ne ustvarjamo nepotrebne odpadne embalaže in skrbimo za okolje ter zdravje.

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.