Mestne službe
Informacije:
04 28 11 300

Datum objave: 8. 1. 2020

Razširitev parkirišča pri zdravstvenem domu

Mestna občina Kranj je v sodelovanju s Komunalo Kranj in Bolnišnico za ginekologijo in porodništvo Kranj pred božičem na območju nekdanje kotlovnice odprla razširitev javnega parkirišča s približno 80 dodatnimi parkirnimi mesti pred Zdravstvenim domom Kranj. Z vzpostavitvijo razširjenega parkirišča se pričakuje, da bo razrešen problem pomanjkanja parkirnih mest pred zdravstvenimi ustanovami za obiskovalce. Omenjeno parkirišče bo predvidoma tudi delno razbremenilo problematiko parkiranja okoliških prebivalcev, saj obiskovalcem zdravstvenih ustanov ne bo več treba iskati parkirnih površin ob bližnjih večstanovanjskih stavbah.

Gre za začasno parkirišče, ki bo v rabi do pričetka izgradnje drugega objekta na lokaciji, zato je bila tudi sprejeta odločitev, da se parkirišča ne asfaltira (strošek vzpostavitve parkirišča je bil 18.000 evrov). Režim parkiranja na razširjenem delu je enak kot režim na že obstoječem parkirišču, in sicer je:

  • prva ura uporabe brezplačna,
  • vsaka nadaljnja ura pa je 0,60 evra.

Parkirnina se zaračuna od ponedeljka do petka, med 7. in 19. uro.

Osemdeset dodatnih parkirnih mest

 

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.