Ulica Mirka Vadnova 1
Kranj
4000
info@komunala-kranj.si
Facebook Youtube
22. 02. 2021

Posodobljen Abecednik odpadkov

Ločevanje odpadkov je preprosto! Na povezavi spodaj najdete posodobljeno brošuro Abecednik odpadkov, ki je v pomoč pri razvršanju odpadkov med posameznimi zabojniki. Ločevanje odpadkov ne zahteva veliko truda in časa, le malo dobre volje. Večino odpadkov ločujemo že doma: vsako gospodinjstvo ima poleg obveznega zabojnika za mešane komunalne odpadke in zabojnika za odpadno embalažo še zabojnik za biološke odpadke. Če imamo možnost, lahko za svoje biološke odpadke poskrbimo sami tako, da jih kompostiramo na svojem vrtu.

 

Abecednik ločevanja odpadkov

 

Ločevanju odpadkov so namenjeni tudi zbirni centri, kamor lahko pripeljete različne vrste odpadkov. Enkrat letno s premično zbiralnico organiziramo tudi akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Akcija poteka po zbirnih mestih, kjer lahko brezplačno oddate akumulatorje, zdravila, odpadno jedilno in motorno olje, baterije, barve, lake, škropiva in ostale nevarne odpadke, ki nastanejo v gospodinjstvu.

 

 

Urejeno je tudi ločeno zbiranje odpadkov na pokopališčih. Ločeno zbiramo odpadne sveče in biološke odpadke, ki nastanejo pri urejanju in vzdrževanju grobov. Vsako gospodinjstvo, ki je vključeno v sistem zbiranja odpadkov Komunale Kranj iz Mestne občine Kranj in občin Naklo, Šenčur in Preddvor lahko naroči brezplačen odvoz kosovnih odpadkov.

 

Če med naštetimi odpadki ne najdete odpadka, ki ste ga iskali, nas pokličite na telefon 04 28 11 300, 080 35 55 ali nam pišite na ....