Ravnanje z odpadki
Informacije:
04 28 11 311

Datum objave: 6. 9. 2019

Varno v šolo - komunalna vozila v prometu

V podporo programa Kolesarčki - preventivna vzgoja v prometu za osnovnošolce, se je ekipa Komunale Kranj odpravila na teren. Tokrat je bil obisk namenjen osnovnošolcem OŠ Predoslje. Kot so povedali organizatorji dogodka Jumicar-Kolesarčki je program Kolesarčki, izobraževalni program preventivne vzgoje najmlajših v cestnem prometu. S programom otroke poučujejo, kako se vesti v prometnem okolju, tako da so postavljeni v vlogo voznika in doživljajo dogodke, kot jih opaža in zaznava voznik v pravem prometu. Namenjen je otrokom starim od 4 do 8 let. Otroci preko igre spoznajo: kako pomembna je varnostna čelada, osnovne prometne znake, pomen semaforja, kako se pravilno prečka cestišče.

Ker so komunalna vozila na terenu skoraj vse dni v letu in jih učenci vsakodnevno srečujejo na poti v šolo, ob vsakem vremenu, so učenci prejeli koristne informacije, kako pravilno ravnati, ko v prometu srečaš smetarsko vozilo. Prisluhnili so nasvetom in radovedno poslušali odgovore na vprašanja: kaj pomenijo zvočni in svetlobni signali vozila, kako blizu se sme stopiti, kateri del vozila je najbolj nevaren, kako veš, da vozilo ravno pobira odpadke, zakaj se tolikokrat ustavlja in kako to, da vozi včasih počasi in potem spet hitreje. Z varne razdalje so pogledali tudi kako vozilo obratuje. Veseli so bili obiska in novih informacij. Srečno v šolskem letu!

Komunala Kranj bo na obisku tudi pri učenkah/učencih in učiteljicah/učiteljih na OŠ Franceta Prešerna in OŠ Jakoba Aljaža v Kranju. 

Učenke/učenci OŠ Predoslje pozorno poslušajo razlago g. Ivana Grginiča 

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.