Ulica Mirka Vadnova 1
Kranj
4000
info@komunala-kranj.si
Facebook Youtube
Skoči na glavno vsebino
06. 07. 2022

Upravljanje komunalnih čistilnih naprav (KČN) na prispevnem območju reke Kokre

Med zadnjim vročinskim valom je veliko prebivalcev poiskalo osvežitev v reki Kokri. Kopalce zanima, ali je kopanje v reki varno. Na reki Kokri ni območij kopalnih voda, kjer bi se izvajal uradni monitoring. Mestna občina Kranj je v juniju naročila informativne meritve kakovosti kopalne vode, na lokacijah Kosorep in Huje.

 

Ker so vodostaji v reki izredno nizki, se je voda segrela preko 20° C, kar vpliva tudi na nižje koncentracije raztopljenega kisika v vodi. V takih pogojih bi vsako dodatno onesnaženje pomenilo povečano tveganje za vodne organizme, zato Komunala Kranj skrbno spremlja obratovanje komunalnih čistilnih naprav (KČN) in poleg rednega monitoringa izvaja še dodatne meritve očiščene odpadne vode.

 

Veliko vprašanj in pozivov se vrsti v zvezi z delovanjem komunalnih čistilnih naprav (KČN), katerih iztok je odveden v reko Kokro. V Komunali Kranj odgovorno stojimo za delovanjem vseh čistilnih naprav v našem upravljanju. S 1. 7. 2022 smo v neposredno vzdrževanje sprejeli tudi KČN Preddvor.

 

Več informacij:

Upravljanje komunalnih čistilnih naprav (KČN) na prispevnem območju reke Kokre 

 

Vprašajte Kranjsko Sivko:

Strinjam se s pogoji uporabe.
Izpolnite obvezna polja.

Kranjska Sivka

Hvala za vaše vprašanje.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Kranjska Sivka