Ulica Mirka Vadnova 1
Kranj
4000
info@komunala-kranj.si
Facebook Youtube
05. 01. 2022

Sprememba na parkirišču Čebelica

Na parkirišču »Čebelica«, ki se nahaja pred vstopom v staro mestno jedro pri mostu čez reko Kokro, je od 1. januarja 2022 spremenjen način označevanja začetka parkiranja; parkirišče po novem ni več zaprto z zapornico, časovni in finančni režim pa ostajata enaka, kar je označeno z ustrezno prometno signalizacijo. Uporabnik parkirišča označi začetek parkiranja tako, da na parkomatu prevzame parkirni listek (do 2 uri brezplačno), ali poravna parkirnino, če je parkiranje daljše od dveh ur. Na parkirišču je nameščena tudi obvestilna tabla, ki označuje to spremembo načina označevanja parkiranja.

 

Parkirišče Čebelica 

 

Postopek parkiranja bolj podrobno:

 

  • Pri vstopu na parkirišče je treba na parkomatu vzeti listek s pritiskom na tipko TISKAJ, prvi dve uri sta brezplačni, zato parkomat natisne listek za dve uri parkiranja, ne da bi vstavili denar. Parkirni listek uporabniki parkirišča namestijo na armaturno ploščo za vetrobransko steklo na vidno mesto.
  • V primeru, da uporabnik parkirno mesto potrebuje dlje časa (3 ure ali več), mora vplačati 0,60 eur/uro, preden pritisne tipko TISKAJ.
  • Za plačilo parkirnine sta na voljo tudi možnosti plačila preko SMS sporočila ali APLIKACIJE. Vsa navodila, kako plačati s SMS sporočilom ali aplikacijo, so navedena na tabli pri parkomatu.
  • Za podaljševanje parkirnine je najbolj primerno plačati preko SMS sporočila ali APLIKACIJE, saj nas ta pred iztekom parkirnega časa opozori za podaljšanje.

 

Kranjska sivka

Vprašajte Kranjsko Sivko:

Strinjam se s pogoji uporabe.
Izpolnite obvezna polja.

Kranjska Sivka

Hvala za vaše vprašanje.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Kranjska Sivka