Ravnanje z odpadki
Informacije:
04 28 11 311

Datum objave: 30. 8. 2019

Pločevinke ne sodijo v rjavi zabojnik

Nekateri prizori s terena na katere naletijo zaposleni niso v skladu s pravilnim ravnanjem z odpadki in sortiranjem ter ločevanjem le-teh. Spomnimo, ločevanje odpadkov je preprosto. Ločevanje odpadkov ne zahteva veliko truda in časa, le malo dobre volje. Večino odpadkov ločujemo že doma. Vsako gospodinjstvo ima poleg obveznega zabojnika za mešane komunalne odpadke in zabojnika za odpadno embalažo še zabojnik za biološke odpadke. V slednjega sodi: 

  • zelenjavni odpadki, olupki in ostanki sadja, 
  • kavna in čajna gošča,
  • ostanki hrane, jajčne lupine,
  • pokvarjeni prehrambni izdelki (brez embalaže),
  • rože, pokošena trava, listje,
  • rezano grmičevje in veje, plevel ...

Bioloških odpadkov ne odlagamo v plastičnih vrečkah, odložimo jih zavite v časopisni papir, papirnate vrečke oz. kar je najboljše – uporabimo vrečke iz biološko razgradljivih materialov (odlaganje v plastičnih vrečkah je prepovedano, saj s tem onemogočimo nadaljnjo predelavo odpadkov). Za zaščito notranjosti zabojnika se lahko odločimo tudi za velike biorazgradljive vreče prostornine 120 litrov ali 240 litrov. V zabojnik ne zlivamo tekočih odpadkov.

Nepravilno odloženi odpadki v rjavem zabojniku, v katerega sodijo zgolj biološki odpadki

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.