Ulica Mirka Vadnova 1
Kranj
4000
info@komunala-kranj.si
Facebook Youtube
02. 08. 2022

Nov parkirni režim na Zlatem polju

Od 1. avgusta 2022 dalje na Zlatem polju v podconi C2-I velja režim kratkotrajnega parkiranja. Ob delavnikih bo tako možno parkiranje največ do ene ure, vendar pa bo treba čas prihoda na parkirišče ustrezno označiti. To za imetnike parkirnih dovolilnic in parkirnih abonmajev ne velja, saj so upravičeni do neomejenega parkiranja na tem območju.

 

Območje kratkotrajnega parkiranja od 1. avgusta 2022 dalje velja na Zlatem polju v podconi C2-I, to je Gosposvetska ulica 3, Gradnikova ulica 1, 2, 3, 4, 5, 7, 9 in 11, Ulica Franca Rozmana – Staneta 1, 2, 3, 4, 5 in 7 ter Levstikova ulica 1 in 3 (označeno na fotografiji spodaj), in sicer ob delavnikih med 7. in 18. uro, medtem ko bo ob koncih tedna in praznikih parkiranje še naprej neomejeno.

 

  

Ker gre za območje z dopustnim kratkotrajnim parkiranjem, mora voznik obvezno označiti čas prihoda na vidnem mestu v vozilu – s parkirno uro ali z zapisom časa prihoda na listu, ki mora biti dobro viden od zunaj (na armaturni plošči). V tem primeru je parkiranje dovoljeno za največ eno uro, nato je treba vozilo odpeljati. Le pri pravilni označitvi bodo medobčinski redarji lahko ugotovili, da je parkiranje v skladu s pravili, sicer lahko skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) vozniku izrečejo globo v višini 40 evrov.

 

Možni so parkirni abonmaji

Na omenjenem območju je možno pridobiti parkirni abonma, kar ureja (sprejema vloge in pripravi pogodbo) Komunala Kranj. Zainteresirani lahko vlogo za mesečni abonma pošljejo na elektronski naslov abonma@komunala-kranj.si. Občinska taksa za parkiranje v coni 2 znaša mesečno 40 evrov z DDV ali letno 400 evrov z DDV.

 

Kranjska sivka

Vprašajte Kranjsko Sivko:

Strinjam se s pogoji uporabe.
Izpolnite obvezna polja.

Kranjska Sivka

Hvala za vaše vprašanje.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Kranjska Sivka