Ulica Mirka Vadnova 1
Kranj
4000
info@komunala-kranj.si
Facebook Youtube
28. 03. 2022

Na obisku v OŠ Franceta Prešerna Kranj

Obiskali smo Osnovno šolo Franceta Prešerna Kranj. Učencem in učiteljem smo predstavili posamezne dejavnosti našega podjetja. Po postajah so bili na ogled in preizkus: komunalno vozilo za čiščenje greznic in kanalizacijskih jaškov, električno smetarsko vozilo, cestni pometalni stroj, e-vozilo za nadzor parkirišč, prenosni pitnik, stiskalnice za zmanjševanje prostornine pločevink in plastenk ter na koncu še kolo znanja. 

 

Učenci so imeli priložnost spoznati delo posamezne gospodarske javne službe, saj so ekipe Komunale Kranj poskrbele za dobro vzdušje in strokovno razlago.

 

Pitna voda

Čisto od blizu so preizkusili naš prenosni pitnik, ki ga uporabljamo na večjih prireditvah za lažji dostop do pitne vode. Tako namreč poskušamo zmanjšati nakup plastenk s pijačami in spodbuditi pitje vode iz pipe, ki je kakovostna in zdrava.  

 

 

Odpadne vode

Po posameznih postajah so lahko v živo spremljali delovanje vozila za čiščenje greznic in kanalizacijskih jaškov, izvedeli zakaj v straniščno školjko in odtoke ne mečemo odpadkov ali zlivamo odpadnega jedilnega olja, ki ga doma zbiramo v posebnih posodah. 

 

 

Odpadki

Z zanimanjem so se ustavili pri smetarskem vozilu na električni pogon, si ogledali notranjost voznikove kabine in s stiskalnico zmanjševali prostornino odpadne embalaže. Izvedeli so zakaj in kako ločujemo odpadke ter kako poteka pravilno ravnanje z odpadki.

 

 

Mestne službe

Veliko zanimanja je vzbudilo električno vozilo, ki ga uporabljamo za nadzor na parkiriščih. Prav tako pa so spoznali namen velikega pometalnega stroja in njegovo delovanje. 

 

 

Po obisku vseh postaj pa jih je na koncu predstavitve čakal še preizkus znanja. Z vrtenjem kolesa znanja, ki so ga iz rabljenega lesa in pohištva naredili v Fundaciji Vincenca Drakslerja, so ponovili vsebine in se ob tem še zabavali. 

 

 

Kranjska sivka

Vprašajte Kranjsko Sivko:

Strinjam se s pogoji uporabe.
Izpolnite obvezna polja.

Kranjska Sivka

Hvala za vaše vprašanje.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Kranjska Sivka