Ulica Mirka Vadnova 1
Kranj
4000
info@komunala-kranj.si
Facebook Youtube
11. 10. 2021

Minister Andrijanič obiskal Komunalo Kranj

Kranj, 11. oktober 2021. V sklopu obiska v Mestni občini Kranj je minister, pristojen za digitalno preobrazbo, Mark Boris Andrijanič, obiskal tudi Komunalo Kranj, kjer mu je direktor Matjaž Berčon predstavil aktivnosti na področju digitalizacije in digitalne preobrazbe podjetja. V javnem podjetju so namreč tik pred sprejemom nove srednjeročne vizije razvoja podjetja, v kateri imajo aktivnosti na področju digitalne preobrazbe družbe, poleg zelenih naložb in prehoda v krožno gospodarstvo, ključno mesto. Minister je na delovnem sestanku izrazil podporo predstavljeni viziji ter izpostavil pomen vlaganj javnih podjetij na področju naprednih tehnologij, s katerimi  stopajo naproti uporabnikom in jim zagotavljajo boljše storitve ter izboljšano uporabniško izkušnjo.

 

Minister Andrijanič se je v sklopu delovnega obiska v Kranju ustavil tudi na sestanku z vodstvom Komunale Kranj, kjer so mu predstavili ključne poudarke prenovljene vizije razvoja družbe, ki sledi trendom sodobne družbe in temelji na treh ključnih stebrih – krožnem gospodarstvu, digitalni preobrazbi in zelenih naložbah. Na Komunali Kranj namreč ne želijo zgolj nuditi najsodobnejše komunalne storitve v slovenskem prostoru, temveč z nadaljevanjem investicij v digitalno preobrazbo procesov ter aplikacij omogočiti tudi izboljšano uporabniško izkušnjo, hkrati pa zmanjšati stroške, zaradi česar pričakujejo tudi široko podporo občinskih svetnic in svetnikov občin ustanoviteljic.

 

 

Direktor  javnega podjetja Komunala Kranj, Matjaž Berčon in minister, pristojen za digitalno preobrazbo, Mark Boris Andrijanič Komunalo Kranj

 

»V Komunali Kranj smo na polju digitalizacije naredili že veliko, na področju vodne telemetrije in daljinskega odčitavanja števcev smo denimo v samem vrhu primerljivih podjetij ne le v Sloveniji, temveč globalno. Tudi v viziji razvoja družbe vidimo digitalno preobrazbo kot enega ključnih stebrov, saj učinkovita uporaba digitalnih rešitev prinaša izboljšano izkušnjo in večje zadovoljstvo uporabnikov s storitvijo, pripomore pa tudi k izboljšani učinkovitosti podjetja ter k doseganju ciljev trajnostnega razvoja« je v pogovoru z ministrom poudaril Berčon. Ob tem je predstavil še kako digitalna preobrazba vpliva na ključna področja dela podjetja, ki opravlja pomembno poslanstvo oskrbe s pitno vodo ter ravnanja z odpadnimi vodami in odpadki. »Z vpeljavo digitalnih orodij na področju zbiranja odpadkov na primer optimiziramo trase pobiranja odpadkov, z vpeljavo senzorja polnosti zabojnikov pa pomembno nižamo stroške ter ogljični odtis« je dodal direktor Komunale Kranj Matjaž Berčon.

 

Minister Andrijanič je na obisku poudaril pomen digitalizacije za razvoj moderne in napredne države ter predstavil delo ministrstva, katerega cilj je pripeljati Slovenijo med pet digitalno najrazvitejših držav v Evropi. »Pospešujemo digitalno preobrazbo Slovenije, ob tem pa se osredotočamo na praktične ukrepe, ki jih lahko državljani in podjetja takoj občutijo. Med ključne sodijo ukrepi, ki poenostavljajo poslovanje z državo. Tudi zato pozdravljamo tovrstne investicije in trud javnih podjetij, kakršno je Komunala Kranj, ki z vpeljavo naprednih tehnologij zagotavljajo boljšo storitev in lažje poslovanje za državljane, hkrati pa pomembno vplivajo na bolj trajnostni razvoj,« je še dodal ob obisku Komunale Kranj.

 

Na delovnem sestanku z ministrom so v Komunali Kranj predstavili tudi prihajajoče zelene naložbe, s katerimi stremijo k povečanju ekonomičnosti in izboljšanju poslovanja.

 

Kranjska sivka

Vprašajte Kranjsko Sivko:

Strinjam se s pogoji uporabe.
Izpolnite obvezna polja.

Kranjska Sivka

Hvala za vaše vprašanje.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Kranjska Sivka