Ravnanje z odpadnimi vodami
Informacije:
04 28 11 390
Dežurna številka:
041 366 398

Datum objave: 26. 11. 2019

Kaj ne sodi v kanalizacijske odtoke?

Bodimo pozorni kako ravnamo z odpadnimi vodami in upoštevajmo, da straniščna školjka in odtok ne smeta biti zabojnika za odpadke. Vse kar spustimo v kanalizacijske odtoke, konča v naravi. 

Vsi uporabniki kanalizacije lahko pripomoremo h kvalitetnemu delovanju kanalizacijskega sistema in učinkovitemu čiščenju odpadnih voda. V kanalizacijske odtoke ne odlagamo stvari, ki tja ne sodijo, saj zaradi tega prihaja do okvar. Strupene snovi, ki jih najdemo tudi v izdelkih, ki jih uporabljamo vsakodnevno, pa zavirajo proces čiščenja in nerazgrajene končajo v reki.

Četudi voda odplakne vse, lahko s tem, ko nepravilno vržemo odpadke v straniščno školjko, povzročimo velike težave v kanalizacijskem sistemu in zmanjšujemo učinkovitost čiščenja na čistilni napravi:

  • oviramo pretok,
  • povzročimo zamašitve kanala in
  • predvsem zamašitev črpalk v črpališčih ter
  • ustvarimo pogoje za pojav smradu in
  • glodavcev. 

 

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.