Oskrba s pitno vodo
Informacije:
04 28 11 358
Dežurna številka:
031 316 579

Datum objave: 22. 3. 2019

Danes je svetovni dan voda - Voda za vse

Narava ima spomin in zato bodimo v mesecu marcu, ko obeležujemo mednarodni dan voda, še posebej pozorni na ohranjanje čiste pitne vode. Vsi uporabniki smo soodgovorni za ohranjanje kakovosti vode. Poskrbimo za redno vzdrževanje hišnega vodovodnega omrežja in bodimo pozorni, da v naravi ne odlagamo odpadkov oz. ne zlivamo nevarnih snovi v odtoke. 

Na spletni strani Slovenskega društva za zaščito voda so zapisali: "Letošnji svetovni dan voda, ki ga obeležujemo 22. marca, je posvečen skrbi za ljudi in poteka pod geslom »Nikogar ne bomo pustili ob strani«. Pravica do oskrbe s pitno vodo ter ustrezno urejeno odvajanje in čiščenje odpadne vode naj bi postala osnovna standarda za vse prebivalce in ne bi bila več omejena samo na razvitejše predele sveta. Glede na to, da ob letošnjem svetovnem dnevu govorimo o cilju ”Voda za vse”, je prav, da jo obravnavamo tudi s stališča našega odnosa do vode. Jo znamo ceniti ali jo  imamo še vedno za nekaj samoumevnega in nanjo pozabimo takoj, ko jo uporabimo?"

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.