Ulica Mirka Vadnova 1
Kranj
4000
info@komunala-kranj.si
Facebook Youtube
Skoči na glavno vsebino
04. 06. 2024

Dan odprtih vrat 2024

V nedeljo, 2. junija 2024, smo na Centralni čistilni napravi Kranj organizirali Dan odprtih vrat Komunale Kranj, z namenom, da našim uporabnikom in širši javnosti predstavimo in približamo dejavnosti, ki jih izvajamo. Z dogodkom smo obeležili tudi Svetovni dan okolja, ki je sicer 5. junija.

 

Dan odprtih vrat Komunale Kranj je združeval druženje, zabavo in učenje, kar je pritegnilo obiskovalce vseh generacij. Še posebej nas je razveselilo število najmlajših, saj v podjetju spodbujamo trajnostni življenjski slog in se zavedamo, kako pomembno je osveščati in prenašati znanje za čisto okolje tudi na prihodnje generacije.  

 

Vsi, ki so si želeli pobližje ogledati proces čiščenja odpadnih voda, so se lahko udeležili vodenega ogleda Centralne čistilne naprave Kranj. Potekali so tudi vodeni ogledi Zbirnega centra Zarica, kjer smo predstavili pot odpadkov in osveščali o pomembnosti ločevanja in zmanjševanju le-teh.

 

Z aktivnostmi na stojnicah smo predstavili še preostale osnovne dejavnosti, ki jih izvajamo v okviru mestnih služb, oskrbe s pitno vodo in ravnanja z odpadnimi vodami ter odpadki. Na vseh stojnicah so potekale izobraževalno-družabne aktivnosti za najmlajše.  

 

Program mnogih predstavitvenih aktivnosti Komunale Kranj je spremljalo tudi otroško rajanje z Romano Krajnčan in obisk svetovalke za okoljska vprašanja Kranjske Sivke. Na stojnici Fundacije Vincenca Drakslerja so potekale otroške delavnice iz izdelkov ponovne rabe. Najmlajši so se razgibali na napihljivem igralu, vsi pa smo se posladkali s palačinkami.

 

Lep sončen dan je bil kot nalašč za prijetno in sproščeno druženje. Hvala vsem, ki ste nas obiskali.

 

Se vidimo prihodnje leto!  

 

Vprašajte Kranjsko Sivko:

Strinjam se s pogoji uporabe.
Izpolnite obvezna polja.

Kranjska Sivka

Hvala za vaše vprašanje.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Kranjska Sivka