Ravnanje z odpadki
Informacije:
04 28 11 311

Datum objave: 9. 7. 2019

Zbiranje odpadkov na pokopališčih

Tudi za obiskovalce pokopališč je urejeno ločeno zbiranje odpadkov, kjer so postavljeni zabojniki za ločeno zbiranje odpadnih sveč, cvetja ter ostalih odpadkov.

  • V zabojnik za odpadne sveče odlagamo vse vrste odpadnih sveč.
  • V zabojnik za cvetje poleg cvetja odlagamo ostale biološke odpadke, kot so plevel, trava, listje in podobno.
  • V zabojnik za ostale odpadke sodijo umetno cvetje, trakovi, cvetlični lončki, pene ikeban ter ostali mešani komunalni odpadki.

Odpadki se zbirajo ločeno z namenom, da jih razvrščamo na posamezne frakcije, kjer se sortirajo, predelajo in v večini primerov tudi  ponovno uporabijo. Tam, kjer pa so odpadki pomešani, je njihova nadaljnja predelava težja ali nemogoča. Prosimo za upoštevanje napisov na zabojnikih. 

Med nedavnim odvozom odpadkov iz zabojnikov, ki so postavljeni na pokopališčih, so bili med biološkimi odpadki/cvetjem pomešani tudi drugi odpadki, ki v zabojnik z oznako Cvetje ne sodijo. 

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.