Oskrba s pitno vodo
Informacije:
04 28 11 358
Dežurna številka:
031 316 579

Datum objave: 4. 1. 2019

Zaščita vodomerov pred zmrzaljo

Uporabnike vodovodnih sistemov opozarjamo na možnost zmrzali vodomera in vodovodnega priključka, zato poskrbite za ustrezno toplotno zaščito in občasen pretok vode.

vodomer stevec.jpg

V zimskih meseci se temperatura pogosto spusti pod 0°C in tam vztraja večino dneva. Posledice nizkih zimskih temperatur se kažejo tudi na pogosto poškodovanih vodomerih. Zmrzal je namreč najpogostejši krivec, da se vodomer pokvari – poči, zato ga je potrebno ustrezno zaščititi pred neugodnimi vremenskimi vplivi. Komunala Kranj upravlja z vodovodnim sistemom, ne more pa prevzeti odgovornosti za tovrstne poškodbe vodomerov, saj so le-ti v lasti uporabnikov. Stroške zamenjave v tovrstnih primerih je dolžan poravnati uporabnik sam. Vabimo vas, da preberete nekaj koristnih informacij, kako lahko uporabniki sami poskrbite za preventivno zaščito vgrajenih vodomerov.

Zaščita vodomerov pred zmrzaljo (pdf).

 

 

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.