Ulica Mirka Vadnova 1
Kranj
4000
info@komunala-kranj.si
Facebook Youtube
19. 10. 2021

Urejanje cest - projekti v delu in zaključki del

Ekipe DE Vzdrževanje cest Komunale Kranj so v oktobru 2021 izvedle kar nekaj večjih projektov, nekaj pa je takih, ki bodo zaključeni v kratkem:

 

  • Povlje: preplastitev vozišča v skupni dolžini 1.350 metrov in širine 3,8 m, skupaj 5.300 m² asfalta. Pred tem smo na trasi višinsko prilagodili pokrove, očistili površino, pokrpali asfaltne mulde, posedke ter zafrezali stike novega in starega asfalta.

 

 

  • Cesta Staneta Žagarja, Kranj:  Na odseku Ceste Staneta Žagarja med križiščema z Likozarjevo ulico in Ulico Janka Puclja smo pofrezali uničeno obrabno plast asfalta na voznem pasu v smeri Brnika. Na najbolj uničenih delih smo zamenjali še nosilno plast asfalta, površino pobrizgali in preplastili z asfaltno plastjo. Skupno smo obnovili 1.000 m² cestne površine, položena je bila obrabna plast v debelini 4 centimetre.

 

 

  • Bleiweisova ulica, Kranj: Trenutno poteka tudi menjava obrabne plasti asfalta na delu Bleiweisove ulice, od križišča z Nazorjevo ulico do križišča z Oldhamsko cesto poteka obnova voznega pasu proti Kokrici, površina je že pofrezana, sočasno pa se prilagaja višina jaškov. V tednu, ki je pred nami pa bo, v kolikor bodo dopuščali vremenski pogoji, položena obrabna plast asfalta v debelini 4 centimetrov. Gre za površino 970 m² asfalta.

 

 

  • Gozdne ceste: V zaključni fazi je tudi urejanje gozdnih cest skladu z načrtom, ki ga je izdelal Zavod za gozdove Slovenije.  Financiranje je zagotovila Mestna občina Kranj in RS Slovenija iz zbranih pristojbin lastnikov gozdov za uporabo gozdnih cest.

 

Kranjska sivka

Vprašajte Kranjsko Sivko:

Strinjam se s pogoji uporabe.
Izpolnite obvezna polja.

Kranjska Sivka

Hvala za vaše vprašanje.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Kranjska Sivka