Ravnanje z odpadki
Informacije:
04 28 11 311

Datum objave: 31. 10. 2018

Redni odvoz odpadkov

Preverite urnike rednega odvoza za obdobje november 2018-konec marca 2019.

Odpadke odlagate v tipizirane zabojnike Komunale Kranj, označene z logotipom, identifikacijsko številko in čipom. Najem zabojnika uredite osebno pri blagajni na sedežu našega podjetja ali po elektronski pošti na naslov info@komunala-kranj.si.

Zabojnik za mešane odpadke

Odpadke, ki se ne predelajo, odlagamo v zabojnik za mešane komunalne odpadke. Kljub temu, da odpadke dosledno ločujemo, nastajajo odpadki, ki se jih ne da predelati. Zato morate vsi povzročitelji odpadkov imeti zabojnik za mešane komunalne odpadke. Izbirate med prostorninami 80, 120, 240, 660 in 1100 litri.

Zabojnik za odpadno embalažo

Poleg obveznega zabojnika za mešane komunalne odpadke, ima lahko vsako gospodinjstvo še zabojnik za odpadno embalažo. Na ta način si uredite ločeno zbiranje odpadkov že ob nastanku odpadkov. Izbirate med prostorninami 120, 240, 660 in 1100 litri.

Zabojnik za biološke odpadke

Bioloških odpadkov ne smemo odlagati skupaj z ostalimi odpadki v zabojnike za mešane komunalne odpadke. Zbirati jih moramo ločeno. Če nimate možnosti kompostiranja na svojem vrtu oz. tega ne želite, se odločite za zabojnik za biološke odpadke. Izbirate med prostorninami 80, 120 in 240 litri.

Prelistajte Abecednik odpadkov.

 

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.