Ravnanje z odpadki
Informacije:
04 28 11 311

Datum objave: 26. 7. 2018

Razraščene žive meje in drevesa ovirajo odvoz odpadkov

Pri odvozu odpadkov je pogosto dostop do zabojnikov otežen ali celo onemogočen. Predvsem v naseljih individualnih hiš razraščene žive meje posegajo na cestišče in s tem ožijo že tako ozke ulice.

Smetarska vozila so širša od osebnih vozil in tudi višja, zato dodatno oviro predstavljajo tudi veje dreves.

Prepričani smo, da lastniki hiš, ki so povečini vozniki osebnih vozil, teh težav niti ne opazijo in ne pomislijo, da naši delavci potrebujejo neoviran dostop, saj le tako lahko odpadke od hiše do hiše poberejo.

Zato prosimo, da zagotovite našim smetarskim ekipam neoviran dostop do vaših zabojnikov in preprečite škodo ali celo nesrečo, ki pri tem lahko nastane.

Skladno z občinskimi odloki, ki urejajo področja ravnanja z odpadki v posamezni občini, morajo biti odjemna mesta dostopna tako, da lahko izvajalec komunalne odpadke prevzame in jih s smetarskimi vozili odpelje. Dostop do odjemnega mesta mora biti vsaj 3 metre svetle širine in vsaj 3,6 m svetle višine. Kadar dostop za smetarsko vozilo do odjemnega mesta ni zagotovljen, se določi najbližje mesto, ki je še dostopno.

26072018_onemogočen dostop.jpg

 

26072018_onemogočen dostop_1.jpg

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.