Komunala Kranj
Informacije:
04 28 11 300, 080 3555

Datum objave: 11. 2. 2016

Kosovni odpadki

Naročilo odvoza kosovnih odpadkov iz gospodinjstev 

Uporabniki komunalnih storitev zbiranja komunalnih odpadkov lahko naročate odvoz kosovnih odpadkov iz gospodinjstev preko spletnega obrazca, ki ga najdete na http://ebis.komunala-kranj.si/Narocilo.aspx. Vsako gospodinjstvo, ki je uporabnik komunalnih storitev v:

 • Mestni občini Kranj,
 • Občini Šenčur,
 • Občini Naklo in
 • Občini Preddvor,

lahko v tekočem letu naroči brezplačen odvoz do dveh kubičnih metrov kosovnih odpadkov. Če boste pripravili več kot dva kubična metra, bomo vsak nadaljnji kubični meter odpadkov zaračunali po veljavnem ceniku. Odvoz kosovnih odpadkov naročite, ko to potrebujete.Tisti uporabniki, ki nimajo dostopa do interneta ali možnosti naročanja preko spleta, pa lahko:

 • Pokličete na telefonsko številko 04 28 11 305 in naročite obrazec Naročanje odvoza kosovnih odpadkov, ki ga prejmete po pošti.
 • Sporočite svoj naslov in naročite tiskani obrazec Naročanje odvoza kosovnih odpadkov, na elektronski naslov kosovni@komunala-kranj.si, ki ga prejmete po pošti ali preko elektronske pošte.
 • Se oglasite na sedežu Komunale Kranj osebno in na blagajni prevzamete tiskani obrazec.

Tiskani obrazec naročnik izpolni in podpisanega vrne: po pošti, preko elektronske pošte oziroma prinese na sedež Komunale Kranj.

V roku treh tednov naročnika pokličemo in se dogovorimo za dan odvoza. Na dogovorjeni dan odpadke pripravite na vaše odjemno mesto, to je mesto, kjer imate zabojnike za komunalne odpadke oziroma mesto, kamor običajno pripravite odpadke v času rednega odvoza. Če boste pripravili več kot dva kubična metra odpadkov, bomo vsak nadaljnji kubični meter odpadkov zaračunali po veljavnem ceniku.

Pravočasno pripravljene kosovne odpadke naložimo neposredno na vozilo. Zabojnika pri individualnih naročilih ne dostavljamo, zadostuje, da odpadke pripravite na dostopno mesto. V primeru, da stanovalci v večstanovanjskih objektih skupaj zberete najmanj 5 m³ odpadkov, brezplačno dostavimo 5 m³ zabojnik.

Z odvozom pričnemo ob 6. uri zjutraj. Z enim naročilom lahko naročite odvoz kosovnih odpadkov iz gospodinjstev, med katere sodijo kosi pohištva, sanitarna oprema, odpadna električna in elektronska oprema (gospodinjski aparati, hladilne naprave, računalniška oprema ...), vzmetnice, preproge, vrtna oprema, kolesa, smuči ... Odvoz kosovnih odpadkov ni namenjen odvozu gradbenega materiala, odpadkov, ki vsebujejo azbest (salonitnih plošč in cevi), avtomobilskih delov, nevarnih odpadkov (akumulatorjev, kemikalij, barv, odpadnih olj …), pnevmatik, okenskih okvirjev s steklom, zelenega odreza (vej, grmičevja, štorov …), poginulih živali, klavničnih in kuhinjskih odpadkov ter odpadkov z proizvodnje dejavnosti.

Za dodatne informacije glede naročanja odvoza kosovnih odpadkov pokličite telefonsko številko 04 28 11 305. Lahko nam tudi pišete na elektronski naslov kosovni@komunala-kranj.si.

Odlaganje kosovnih odpadkov poleg zabojnikov in pred dogovorjenim rokom odvoza ni dovoljeno.

Zbirni centri

Gospodinjstva v:

 • Mestni občini Kranj ter Občinah
 • Šenčur,
 • Naklo,
 • Preddvor in
 • Jezersko 

lahko kosovne odpadke enkrat mesečno brezplačno oddate v zbirnem centru.

Enkratni najem zabojnika

Prenavljate stanovanje in imate večje količine kosovnih odpadkov? Nudimo najem zabojnikov različnih velikosti, za 5, 7, 10, 12, 15, 20 in 30 kubičnih metrov odpadkov. Zabojnik lahko najamete za več dni. Pri tem lahko uveljavite naročilo kosovnega odvoza odpadkov in si s tem znižate stroške. Obiščite nas na Savski loki 33 v Kranju, kjer boste podpisali naročilnico. Za dodatne informacije pokličite telefonsko številko 04 28 11 303.

Kosovne odpadke lahko oddate tudi v zbirnih centrih Tenetiše in Zarica. Brezplačno lahko kosovne odpadke oddate enkrat na mesec, vendar ne več kot 3 m³. Ob obisku prinesite osebni dokument in položnico za obračun komunalnih storitev, s katerim boste potrdili, da ste vključeni v sistem rednega odvoza odpadkov na območju Mestne občine Kranj.

Še uporabne stvari lahko oddate v prostorih ponovne rabe v zbirnem centru Zarica. Kar je za vas odpadek, je morda za drugega uporabno.

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.