Ravnanje z odpadki
Informacije:
04 28 11 311

Datum objave: 6. 1. 2020

Kam z novoletno smrečico po praznikih?

V predprazničnih dneh z veseljem postavljamo novoletne smrečice in jim namenimo osrednji prostor v hiši. Po praznikih pa nas čaka pospravljanje okraskov iz skoraj gole naravne smrečice, če ste se odločili za naravno drevesce, ali pa razstavljanje umetne smrečice. V vsakem primeru se srečamo z vprašanjem kam z naravno in kam s poškodovano ali odsluženo umetno smrečico. Na razpolago je več možnosti:

  • Naravne novoletna drevesca lahko odvržete v zabojnike za biološke odpadke (veje razrežete na manjše koščke, deblo pa odpeljete v zbirne centre v zabojnik za zeleni odrez). Iz ostankov bodo nastali lesni sekanci, ki bodo ponovno uporabljeni za ogrevanje ali kompostiranje. Naravno drevesce lahko seveda tudi razrežete in porabite za kurjavo ali pa iz nje naredite zanimiv izdelek (obeseklesen okrasekfiguro). 
  • Uničene smrečice iz umetnih mas (običajno je to plastika) lahko oddate v najbližjem zbirnem centru . V tem primeru jih posredujemo naprej in zanje poskrbijo v podjetjih za reciklažo. Lahko se zgodi, da je smrečica iz umetne mase še v uporabnem stanju, pa zanjo nimate več prostora ali pa ste kupili novo – takih izdelkov bodo veseli v Centru ponovne rabe na Zarici.  V centru bodo veseli tudi novoletnih okraskov in lučk, saj jim bodo spretni mojstri vlili novega življenja.

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.