Ravnanje z odpadki
Informacije:
04 28 11 311

Datum objave: 15. 11. 2018

Izdelajte dišečo svečo iz odpadnega olja - vabljeni na delavnico

Za dober uvod v Evropski teden zmanjševanja odpadkov 2018, ki letos poteka v znamenju preprečevanja nastajanja nevarnih odpadkov, bo v soboto potekal zanimiv dogodek. Socialno podjetje BOLJE in Slovensko društvo za zaščito voda bosta ob podpori trgovskega podjetja TUŠ in v sodelovanju ter s podporo javnega podjetja Komunala Kranj, pripravila devet zanimivih ozaveščevalnih dogodkov, s katerimi želita problematiko zavrženega odpadnega jedilnega olja in posledic tega početja na okolje slovenski javnosti predstaviti na izviren, poučen in zabaven način.

V soboto, 17.11. 2018, od 17. ure dalje, bosta obiskovalce Planeta TUŠ Kranj preko nagradnih vprašanj, kolesa sreče, informativnih zloženk, video projekcij ter informativnih samostoječih panojev skušala opozoriti na največkrat neustrezno ravnanje s tem odpadkom ter jih spodbuditi, da ga ne zlivajo v kuhinjski odtok ali na kompost, temveč odnesejo v najbližji zbirni center.

Mimoidočim bodo predstavili še inovativno in zabavno rešitev, s pomočjo katere si bodo lahko iz olja, ki jim doma ostaja po cvrtju, izdelali naravno in lepo dišečo svečo, s tem pa na najlepši možni način poskrbeli za reciklažo tega odpadka.  Pozabili pa ne bodo niti na najmlajše, saj bodo zanje pripravili delavnico izdelovanja pisanih dišečih sveč iz odpadnega jedilnega olja, ki bodo ostale v njihovi lasti.

Vsa gospodinjstva, ki se znova in znova sprašujejo, kam z odsluženim odpadnim oljem po pripravi hrane, pa vabijo, da ga na dan dogodka oddajo v namenski zbiralnik, ki bo posebej za ta namen postavljen na kraju dogajanja. Dostavijo lahko katerokoli količino tega odpadka, pri čemer morajo paziti, da se le-ta nahaja v skrbno zaprti plastenki ali drugi primerni embalaži. Ker bo zbrano količino odkupilo in predelalo socialno podjetje BOLJE, sredstva pa namenilo Slovenskemu društvu za zaščito voda, bodo s tem okolju prijaznim dejanjem podprli prizadevanja organizatorjev, za katerega se jim bodo oddolžili s posebnim darilom. Več o akciji v letaku

Zbirajmo odpadno olje_Bolje.jpg

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.