Ravnanje z odpadki
Informacije:
04 28 11 311

Datum objave: 28. 1. 2016

Ponovna raba

Ne odpadek, nekaj novega 

V zbirnem centru Zarica je urejen poseben prostor za zbiranje uporabnih predmetov. Kar je za nekoga odpadek je za drugega morda uporaben izdelek. 

Zbiranje uporabnih izdelkov poteka v sklopu socialnega podjetja, Fundacije Vincenca Drakslerja. Zbrane predmete v socialnem podjetju očistijo, obnovijo ali predelajo in s tem omogočijo ponovno rabo teh izdelkov. V nadaljevanju izdelke ponudijo po ugodnih cenah. Ponudbo si lahko ogledate v zbirnem centru Zarica ali pa obiščete njihove trgovine v Kranju, Tržiču in Radovljici.

Projekt ponovne rabe uresničuje več pomembnih ciljev, in sicer preprečevanje nastajanja odpadka in posledično zmanjševanje količin odloženih odpadkov, varovanje okolja, ohranjanje naravnih virov, ki so potrebni za proizvodnjo novih izdelkov in kar je zelo pomembno projekt ustvarja nova delovna mesta za ranljive ciljne skupine. 

Postanite del projekta tudi vi. Z oddajo uporabnih izdelkov preprečimo nastajanje odpadkov in pomagamo drug drugemu. Dodatno pa s pripravo izdelkov na ponovno rabo ustvarjamo nove zaposlitve za ranljive skupine prebivalstva.

Delovni čas

Prostor »PONOVNE RABE« v zbirnem centru Zarica je odprt:

  • ob ponedeljkih in torkih med 10. in 18. uro,
  • ob sredah med 7. in 18. uro,
  • ob četrtkih in petkih med 7. in 15. uro in
  • ob sobotah med 8. in 12. uro

(v zimskem času od 1. 10. do 31. 3. je center odprt vsako tretjo soboto v mesecu).

Za dodatne informacije pokličite 040 523 770 ali pišite na info@omamljen.si.

Več o delu »PONOVNE RABE« si lahko ogledate na spletni strani Fundacije, http://www.omamljen.si/.

Zbirni_center 22.jpg

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.