Ravnanje z odpadki
Informacije:
04 28 11 311

Datum objave: 22. 4. 2016

Dan zemlje

Danes, 22. aprila praznujemo Svetovni dan Zemlje. Letošnji je že šestinštirideseti. Dan je namenjen osveščanju o pomembnosti varovanja okolja, spodbujanju in dvigu naše okoljske zavesti ter zavedanju o ranljivosti našega planeta.

Praznik Zemlje obeležujemo tudi v Komunali Kranj.  Obiskovalcem ob pravilni oddaji odpadkov v zbirnem centru za ločeno zbiranje v Zarici podarjamo manjše nagrade. Z njimi se želimo zahvalili za odgovorno ravnanje z odpadki.

 

20160422_075727.jpg

Da večini ni vseeno v kakšnem okolju živimo, dokazujejo količine ločeno zbranih odpadkov. Naj bo to vzor vsem tistim, ki odpadkov še ne ločujete oz. jih odlagate poleg zabojnikov ali celo v naravo. Če želimo ohraniti naš planet, upoštevajmo in se ravnajmo po načelih varovanja okolja. Z manjšimi  spremembami naših navad lahko pomembno prispevamo k ohranjanju našega okolja:

  • Najboljši odpadek je tisti, ki sploh ne nastane. Kupujmo preudarno. Podarimo stvari, ki jih sami ne potrebujemo več, koristijo pa lahko drugemu. Uporabne izdelke lahko oddamo tudi v centrih ponovne rabe
  • Za čiščenje uporabljajmo domače pripravke in ne kemičnih čistil. Uporabimo sodo bikarbono, kis in pralno milo.
  • Ločujmo odpadke. Še posebej previdno ravnajmo z nevarnimi odpadki kot so barve, laki, baterije, jedilno in motorno olje, zdravila in vsi izdelki z oznako, da vsebujejo okolju škodljive snovi. Te odpadke pripeljimo v zbirne centre ali jih oddajmo v času letne akcije zbiranja nevarnih odpadkov.
  • Za zalivanje vrta in pranje vozil uporabljajmo deževnico.
  • Redno preverjajmo, da pipe dobro tesnijo in da iz njih ne kaplja voda. Enako velja tudi za WC splakovalnik.
  • Redno preverjajmo in vzdržujmo vodovodne cevi.
  • Varčujmo z energijo. Uporabljajmo varčne žarnice, ugašajmo luči, izklapljajmo naprave, ki jih ne uporabljamo.
  • Posadimo drevo.

8.jpg

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.