Ravnanje z odpadki
Informacije:
04 28 11 311

Datum objave: 26. 9. 2018

Akcija zbiranja nevarnih odpadkov med 8.-19. 10. 2018 - preverite datume in lokacije

Nevarno odložite na varno – akcija zbiranja nevarnih odpadkov

Uporabnike vabimo k oddaji nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Komunala Kranj obvešča vse uporabnike o akciji zbiranja nevarnih odpadkov, ki bo potekala na območju Mestne občine Kranj ter občin Naklo, Šenčur Preddvor in Jezersko v času od 8. do 19. oktobra 2018. Prijazno vabljeni, da nas obiščete v času akcije zbiranja nevarnih odpadkov in poskrbite, da nevarni odpadki ne bodo ogrožali okolja in nenazadnje tudi našega zdravja.

Nevarnih odpadkov ne smemo odlagati z ostalimi odpadki. Zbiramo jih ločeno, saj le tako lahko preprečimo njihov škodljiv vpliv na okolje. Z ločenim zbiranjem zagotovimo, da se bodo ti odpadki predelali oz. strokovno uničili. Med nevarne odpadke, ki jih lahko brezplačno oddate sodijo: odpadna zdravila, barve, laki, topila, škropiva, pesticidi, razne kemikalije, odpadno jedilno in motorno olje, masti, hladilna tekočina, akumulatorji, baterije, tonerji, neonske cevi … Oddate lahko tudi embalažo dezodorantov, osvežilcev prostora, lakov za lase, sprejev in barv, ki so pod pritiskom in čeprav je embalaža prazna, je še vedno nevarna, saj lahko povzroči eksplozijo.  Nevarne snovi lahko vsebujejo tudi nekatera čistila ali kozmetična sredstva in tudi sodijo med nevarne odpadke.

Preverite lokacije zbirnih mest in časovni razpored akcije.

seznam zbiranje nevarnih odpadkov 2018.jpg

 

 

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.