Ravnanje z odpadki
Informacije:
04 28 11 311

Začasno odstranjena dva ekološka otoka

Že nekaj časa opozarjamo na povečano število klicev in opozoril s terena zaradi nepravilnega odlaganja odpadkov poleg ekoloških otokov. Zaradi ponavljajočega stanja je bila Komunala Kranj primorana dva ekološka otoka, kjer se je ponavljalo nepravilno odlaganje odpadkov, začasno odstraniti. 26. 7. 2017 smo odstranili zabojnike za ločeno zbiranje odpadkov na dveh lokacijah in sicer na Kokrici in Britofu pri trgovinah Mercator. Odstranili smo tudi zabojnika za odpadno električno in elektronsko opremo, ki sta začasno nameščena na novih lokacijah:

  •  pri Domu krajanov Kokrica in
  • v Predosljah, na parkirišču pred šolo.

Zabojnika Humane sta za zdaj ostala na isti lokaciji.

Obveščamo, da smo poostrili nadzor nad ekološkimi otoki. Vse krajane in občane pozivamo, da nas še naprej obveščajo in opozarjajo na kršitelje oziroma na nepravilno odložene odpadke okoli ekoloških otokov. S tem lahko pripomorejo k čistemu okolju in urejeni okolici. Odraz okoljske osveščenosti in zgledno ravnanje z odpadki se najprej vidi v bližnji okolici, k urejenemu zgledu naselja in okolja pa lahko veliko prispeva vsak posameznik. Vse odvečne odpadke lahko uporabniki komunalnih storitev pripeljejo v Zbirni center Zarica. 

eko otok Mercator Britof_mala.jpgNepravilno odloženi odpadki v okolici ekološkega otoka.

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.