Mestne službe
Informacije:
04 28 11 300

V Kranju pripravljeni na obisk avtodomarjev

Postajališče za avtodome, ki je del novo urejenega parkirišča Stara Sava, je od včeraj, 21. junija 2016 uradno odprto. Tako tudi v Kranju nudimo urejen prostor za krajši postanek in počitek med potovanjem z avtodomom. Parkirišče je namenjeno za šest avtodomov, z urejenim platojem za praznjenje umazane vode in kaset, priključkom za elektriko in za polnjenje z vodo.

Mestna občina Kranj je včeraj pristopila tudi k Mreži postajališč za avtodome po Sloveniji. Nosilec projekta je Občina Mirna, ki je junija 2014 na Mirni predstavila pobudo, da bi povezali občine pri načrtovanju, urejanju in predvsem promoviranju postajališč za avtodome s standardizirano kakovostno oskrbo. S tem bi narisali Slovenijo na zemljevid popotnikom z avtodomi prijaznih destinacij. V projekt so vključene občine, ki jih druži zavest, da so popotniki z avtodomi dragoceni gostje, ki si želijo obiskati, raziskovati in doživeti Slovenijo od blizu in nikakor ne le z avtoceste.
Vseslovenski projekt Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji (MPZA SLO) sedaj združuje že 57 slovenskih občin, ki korak za korakom stopajo proti zastavljenemu cilju – bogato in raznoliko slovensko turistično ponudbo predstaviti skozi oči popotnika z avtodomom in jo zbrano na enem mestu kratko in jedrnato ponuditi obiskovalcem naše lepe dežele.
Nosilna občina z vsako od občin partneric na podlagi prejete pristopne izjave podpiše tudi pogodbo o sodelovanju in sofinanciranju aktivnosti.

Zaželimo lahko samo še iskreno dobrodošlico vsem avtodomarjem, domačim in tujim!

Župan MOK Boštjan Trilar in župan občine Mirna Dušan Skerbiš sta podpisala pogodbo »O SODELOVANJU PRI IZVEDBI PROJEKTA MREŽA POSTAJALIŠČ ZA AVTODOME PO SLOVENIJI«. Že decembra 2105 pa je MOK podpisala pristopno izjavo k projektu. 

IMG_4557.jpg

Prednosti ureditve novega parkirišča in postajališča za avtodome sta izpostavila tudi mag. Tomaž Štefe, direktor Zavoda za turizem in kulturo Kranj in Marko Kocjančič, direktor Komunale Kranj

IMG_4703.jpg

 

IMG_4779.jpg

 

IMG_4583.jpg

Foto: Ines Zabret, Mestna občina Kranj

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.