Ostale dejavnosti
Informacije:
04 28 11 300

Upravljanje parkirišč

V Mestni občini Kranj upravljamo s parkirišči v lasti Mestne občine Kranj in s parkiriščem v lastnem najemu (Stara Sava).

Parkirišča za dolgotrajno parkiranje nad 2 uri:

 • ​parkirišče Jelenov klanec

Prva ura s parkirno kartico Mestne občine Kranj je brezplačna. Nadaljnja ura je 0,60 EUR. Parkirnina se zaračuna od ponedeljka do petka, med 7. in 17. uro.

 • bočna parkirišča "Huje"

Prva ura s parkirno kartico Mestne občine Kranj je brezplačna. Nadaljnja ura je 0,60 EUR. Parkirnina se zaračuna od ponedeljka do petka, med 7. in 17. uro.

 • bočna parkirišča "pred Gorenjsko banko (Bleiweisova ulica)"

Prva ura s parkirno kartico Mestne občine Kranj je brezplačna. Nadaljnja ura je 0,60 EUR. Parkirnina se zaračuna od ponedeljka do petka, med 7. in 17. uro.

 • ograjeno parkirišče »Zdravstveni dom«

Prva ura parkiranja je brezplačna. Nadaljnja ura je 0,60 EUR. Parkirnina se zaračuna od ponedeljka do petka, med 6. in 20. uro.

 • ograjeno parkirišče »Huje«

Prvi dve uri parkiranja sta brezplačni. Nadaljnja ura je 0,60 EUR. Parkirnina se zaračuna od ponedeljka do petka, med 6. in 20. uro.

 • ograjeno parkirišče »Čebelica«

Prvi dve uri parkiranja sta brezplačni. Nadaljnja ura je 0,60 EUR. Parkirnina se zaračuna od ponedeljka do petka, med 6. in 20. uro. Parkirišče neomejeno in brezplačno lahko uporabljajo stanovalci starega mestnega jedra.

Parkirišča za kratkotrajno parkiranje do 2 uri:

 • parkirišče Slovenski trg, pred stavbo Mestne občine Kranj
 • parkirišče Slovenski trg, pred Mc'Donalds-om
 • parkirišče Slovenski trg, Brioni

Prva ura na parkiriščih za kratkotrajno parkiranje je brezplačna s parkirno kartico Mestne občine Kranj. Naslednja ura je 1 EUR. Parkirnina se zaračuna od ponedeljka do petka, med 7. in 17. uro. 

Parkirno kartico lahko kupite v sprejemni pisarni Mestne občine Kranj, pri avtomatu pred stavbo občine ali pri Turistično informacijskem centru na Glavnem trgu 2 v Kranju. Kartica je plačilno sredstvo in omogoča vsak dan po eno uro brezplačnega parkiranja na parkiriščih za kratkotrajno parkiranje. Kartico vstavite v parkomat in izberete čas parkiranja "1 ura". Cena kartice je 4 ali 8 EUR. 

Parkirišče Stara Sava je sestavljeno iz zgornjega in spodnjega dela. Spodnji del je namenjen abonentom, cena mesečnega najema parkirnega prostora znaša 25 EUR na mesec. Vsaka ura parkiranja na zgornjem delu parkirišča je 1 EUR. Parkirnina se zaračuna od ponedeljka do petka, med 6. in 20. uro ter ob sobotah med 6. in 13. uro. Na spodnjem delu je urejeno tudi postajališče za avtodome, opremljeno s priključkom za elektriko in vodo, platojem za praznjenje umazane vode in praznjenje kasete.

Upravljamo tudi z vstopno - izstopnim sistemom v mestno jedro Kranja, kjer velja sledeči režim parkiranja:

 • dovoljen čas za dostavo z brezplačnim polurnim parkiranjem od 4. do 19. ure
 • cena parkiranja do 1 ure je 2 EUR, do 1,5 ure je 6 EUR, do 2 ur je 10 EUR, več kot 2 uri je 50 EUR.

Do konca leta 2016 se bo razširilo območje dolgotrajnega parkiranja na Stritarjevi, Mladinski, Gregorčičevi ulici, Ulici med Mladinsko in Stritarjevo, Cesti Staneta Žagarja in Iva Slavca.

Če pride do težav oz. potrebujete pomoč, nas pokličite na dežurno številko. S parkirnimi napravami lahko upravljamo tudi na daljavo.

Kontakt

Upravljavec parkirišč
Marjan Tušar
Savska loka 33, 4000 Kranj
T: 04 28 11 357
M: 030 610 450
E: mtusar@komunala-kranj.si

Dežurna številka: 030 610 450

 

 

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.