Pogrebi

Objavljeni so le pogrebi, katerih svojci pokojnika objavo izrecno dovolijo.

Aktualno

Ravnanje z odpadki , 3. 1. 2019

S 1. januarjem brez brezplačnih plastičnih vrečk v trgovinah

S 1. januarjem je začela veljati uredba, ki trgovcem prepoveduje deljenje brezplačnih plastičnih vrečk, kar za potrošnika sicer ne pomeni prav velike spremembe. Trgovci so večinoma že uvedli plačevanje plastičnih vrečk, tanke vrečke za nepakirana živila (meso, sadje in zelenjava) pa zaradi higienske zakonodaje ostajajo. Veliko več sprememb prinaša evropska "protiplastična" direktiva, ki sicer začne veljati šele čez dve leti, a obeta tudi prepoved prodaje plastičnih kozarcev, krožnikov in drugih izdelkov za enkratno uporabo.

Ravnanje z odpadki , 3. 1. 2019

Kam z novoletno smrečico po praznikih?

V predprazničnih dneh z veseljem postavljamo novoletne smrečice in jim namenimo osrednji prostor v hiši. Po praznikih pa nas čaka pospravljanje okraskov iz skoraj gole naravne smrečice, če ste se odločili za naravno drevesce, ali pa razstavljanje umetne smrečice. V vsakem primeru se srečamo z vprašanjem kam z naravno in kam s poškodovano ali odsluženo umetno smrečico. Na razpolago je več možnosti.

Ravnanje z odpadki , 18. 12. 2018

Pet načinov, kako praznovati odgovorno in okolju prijazno

Božič in novo leto so prazniki, ki so posvečeni družini, prijateljem, bližnjim pa tudi praznovanju in obdarovanju. Zaradi trendov množične potrošnje smo vse prevečkrat obremenjeni predvsem z zadnjima dvema, zaradi česar kupujemo vedno nove stvari, ki jih velikokrat nihče ne potrebuje, te pa na koncu pristanejo v smeteh, čeprav so še vedno popolnoma uporabne. Tako zapravljamo več kot imamo in na ta način porabimo tretjino naravnih virov več, kot jih je Zemlja sploh sposobna proizvesti. Brezglava potrošnja doseže svoj vrhunec ravno v prednovoletnem času.

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.