Komunala Kranj
Informacije:
04 28 11 300, 080 3555

Predstavitev Komunale Kranj na Županovem teku

V soboto, 15. 5. 2017, je potekal tradicionalni Županov tek na Brdu pri Kranju. Komunala Kranj je predstavila del svojih aktivnosti s področja ravnanja z odpadki in vodovoda. Osvežitev iz pitnika s svežo pitno vodo je bila dobrodošla za vse tekmovalce, nasveti naših informatorjev, opozorilne table in brošure pa so bili koristni za vse obiskovalce.

Slika3.jpg

20170513111327.jpg

Prizadevamo si za občino na poti do družbe brez odpadkov. Zato smo povabili vse obiskovalce, da se oglasijo pri stojnici Komunale Kranj, kjer so dobili informacije o ravnanju z odpadki in se pomerili v znanju ločevanja odpadkov (za pravilno rešeno nalogo je prvih 30 obiskovalcev prejelo praktično nagrado). Vsem obiskovalcem so bili na voljo ekološki otoki s tremi zabojniki (označeni z info tablami, ki opozarjajo na vrstoi odpadka): 

  • zeleni zabojnik – vanj sodijo mešani komunalni odpadki: plastični pribor, plastični krožniki/posode,
  • rjavi zabojnik – vanj lahko odvržete biološke odpadke: hrana in papirnati servieti,
  • rumeni zabojnik – namenjen embalaži: plastenkam in pločevinkam.

Slika6.jpg

V primeru, da obiskovalci niso vedeli kam sodi kateri odpadek, so se lahko obrnili na informatorje Komunale Kranj, ki so svetovali pri ločevanju. Potrudili smo se, da je bilo odpadkov čim manj, tiste, ki smo jih zbrali, pa smo poskušali kar najbolje ločevati. Komunala Kranj si namreč skupaj z občino Kranj prizadeva k pridružitvi nacionalni in evropski mreži lokalnih skupnosti na poti do družbe brez odpadkov – Zero Waste. To je pot, ne samo cilj. Je prizadevanje za neprestano zniževanje količin odpadkov, namenjenih v odstranjevanje. Pokažimo, da znamo.

Slika5.jpg
Kljub nasvetom in opozorilom se  v zabojnikih še vedno znajde veliko
nepravilno ločenih odpadkov. Več o pravilnem ločevanju odpadkov lahko
preberete na krlocuj.me.  

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.