Komunala Kranj
Informacije:
04 28 11 300, 080 3555

Obeležili smo svetovni dan prve pomoči

Zadnjih sedemnajst let na današnji dan obeležujemo svetovni dan prve pomoči. Na ta dan se spomnimo na velik pomen širjenja znanja in veščin o prvi pomoči ter spodbujanja in osveščanja prostovoljcev, ki bodo znali nuditi prvo pomoč ponesrečencu ali nekomu v stiski. V Komunalni Kranj smo sklenili ta dan zaznamovati z nekaj dejavnostmi:

  • prva je potekala zjutraj v okviru promocije zdravja na delovnem mestu, ko smo skupaj s predstavniki Rdečega križa ugotavljali prisotnost sladkorja v krvi, višino holesterola in merili pritisk zaposlenim,
  • vzporedno je potekal drugi sklop dejavnosti in sicer izobraževanje za zaposlene s področja oživljanja in pomena zgodnjega oživljanja ter o uporabi defibrilatorja (na dveh lokacijah),
  • poleg tega, pa smo uradno predali v javno uporabo tudi AED (Automated External Defibrillator ali Avtomatski Električni Defibrilator) – zunanji defibrilator.

Ob tej priložnosti je direktor, g. Marko Kocjančič, povedal: "Pridružili smo se pobudi Mestne občine Kranj in naša lokacija javno dostopne naprave bo na zemljevidu vseh AED defibrilatorjev na področju občine. Naprava je nameščena v omarici ob vhodu v upravno stavbo Komunale Kranj, na Ulici Mirka Vadnova 1, Kranj. Ves čas želimo biti blizu lokalni skupnosti in slediti potrebam družbe ter zagotavljati podporo uporabnikom naših storitev na vseh področjih. Dnevno se v naših prostorih oglasi veliko uporabnikov, poslovnih partnerjev, v okolici naše poslovne stavbe pa je tudi precej drugih gospodarskih subjektov in njihovih strank, zato smo se odločili za nakup naprave, ki rešuje življenja. Izobrazili bomo tudi čim več zaposlenih, da bodo znali ravnati z napravo in imeli potrebna znanja za ukrepanje in prvo pomoč."

20170911_103131.jpg

Direktor Komunale Kranj, g. Marko Kocjančič ob predaji defibrilatorja v javno uporabo

20170911_110301.jpg

Izobraževanje zaposlenih Komunale Kranj o uporabi avtomatskega defibrilatorja

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.