Novice

Komunala Kranj , 17. 7. 2018

Zaključeno obdobje obračunavanja cen s poračunom - Občina Preddvor in Občina Jezersko

Uporabnike obveščamo o novostih na področju obračuna cen komunalnih storitev:

Konec veljavnosti cen s poračunom na področju storitev oskrbe s pitno vodo in na področju ravnanja z odpadki v Občinah Preddvor in Jezersko. S 1. 7. 2018 se je zaključilo obdobje obračunavanja cen s poračunom, na področju storitev oskrbe s pitno vodo in na področju ravnanja z odpadki v Občini Preddvor in v Občini Jezersko. Uporabnikom se storitve zaračunavajo po potrjenih cenah v veljavnem ceniku.

Oskrba s pitno vodo , 13. 7. 2018

Pitna voda na vsakem koraku - pitniki na območju Kranja

Mnenja strokovnjakov o količini vode, ki jo je potrebno popiti na dan so sicer različna, se pa priporočene številke za odraslega človeka gibljejo od litra in pol do treh litrov vode na dan.  Najbolj sveža in tudi veliko cenejša od ustekleničene vode, je seveda voda iz pipe. Glede na analize vode, ki jo Komunala Kranj redno izvaja tudi s pomočjo Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, lahko zagotovimo, da je voda, ki priteče iz naših pip zelo čista in zdrava. S tem, ko pijemo vodo iz pipe, ne ustvarjamo nepotrebne odpadne embalaže in skrbimo za okolje ter zdravje.

Ravnanje z odpadki , 5. 7. 2018

KS Mavčiče poziva krajane - ohranimo okolico eko otokov čisto in urejeno

Urejanje in vzdrževanje čiste okolice ekoloških otokov je zelo aktualen in pereč problem, s katerim se soočamo v zadnjem času. V KS Mavčiče so se na svetu krajevne skupnosti odločili in pristopili k obveščanju ter pozivanju krajanov k pravilnemu odlaganju odpadkov. Želimo si, da bodo pozivi naleteli na posluh krajanov in da bodo podobe s spodnjih fotografij preteklost.

20180618_134515.jpg

Obveščanje

Motena oskrba s pitno vodo - prijava

Prijavite se na brezplačno obveščanje o moteni oskrbi s pitno vodo. Poskrbite, da bodo informacije pravi čas prišle do vas. Obvestilo bomo poslali na vaš elektronski naslov oz. SMS v času, ko bo oskrba s pitno vodo prekinjena. Pravočasno vas bomo opozorili tudi na morebitno sanitarno neustreznost vode in potrebne ukrepe.